fbpx
Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

En förmiddag i Falun.

Lämnade William till skolan, han ska ha utedag på Lilltorpet idag, dom har nämligen temastart. Williams skola kör med teman varje termin, olika för varje år. William har medverkat i “I have a dream” och “Under ytan“. I have a dream handlade om olika drömmar att våga drömma och inte ge upp, under ytan handlade om allt som sker som vi inte alltid ser eller vad man ska säga. Under denna tid har William fått veta massor om Selma Lagerlöf, Alfred Nobel (Alla barnen fick egna nobelpris, William fick i medicin), pratar om fiskar och gjort massor med annat. William såg verkligen fram emot temastarten i morse. Det som är roligt med dessa teman är att hela skolan (F-9) arbetar med samma tema men anpassat för de olika ämnena i skolan. Som i under ytan spelade 6orna tror jag det var upp en teater på temafesten förra året om andra världskriget, medan fyrorna (Williams favorit) gjorde en vulkan. Alla barnen får två dagar innan temafesten gå runt i varandras klassrum och se vad alla skapat, detta ger ju en bättre sammanhållning mellan åldersgrupperna i skolan och det tycker jag är perfekt. Hur som helst idag pratade William om att han trodde det skulle handla om djur (önsketänkande?) barnen luskar i flera dagar innan de får veta vilket tema de ska arbeta med. Det är hemligt så det är enbart på temastarten barnen får veta det, och då brukar lärarna spela teater för barnen. Förra året kom till exempel “Zlatan” (en utklädd lärare) till Lilltorpet och pratade om sin dröm om att bli fotbollsproffs, och Bell kom och berättade om sin uppfinning telefonen. Ska erkänna att William är duktigare på det där än mig, men jag har fått lärt om mig. Hehe, så här är det ju att vi hör ju saker och sen glöms ju vissa delar bort, minnet skulle inte kunna spara allt men då är det bra med barn som friskar upp minnet åt mig igen.

Nä nog talar om det här. På senaste 3 dagarna har jag gjort något oväntat, jag har börjat äta FRUKOST! Är säkert inte speciellt nyttigt men då jag brukar kräkas ikapp med att jag äter havregrynsgröt och jag inte tycker så mycket är så gott på morgonen, är jag glad att jag faktiskt får i mig något alls. Två mackor med keso och en kopp tassimokaffe med kanel som lite extra krydda. Hört att kanel är bra för det ökar förbränningen, läste det i någon hälsotidning när jag gymmade förut så jag har kanel på en hel del saker. Men hur som helst bara att jag äter är stort, känner mig faktiskt stolt över mig själv.

Frulle

Coffee

Breakfast

2 Comments

  1. Bra med frukost.. förr kunde jag inte starta dagen utan, idag klarar jag inte av att äta direkt. Måste gå minst 2 timmar innan jag får något i magen.

    1. Nett – Det är ju bra med frukost som du säger. Själv mår jag illa på morgonen, men insett att runt nio funkar det ganska bra för mig att äta i alla fall =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: