Alla hjärtans dag och jippon.

Den här dagen är för mig likt alla andra dagar, jag har aldrig firat alla hjärtans dag. Å- andra sidan har jag heller haft en karl under alla hjärtans dag heller. Jag vet inte det känns mest som ett jippo, som att man skulle älska varandra mer bara för att det är alla hjärtans dag? Jag firar egentligen bara Jul, Nyår och födelsedagar. Påsken ser jag ingen anledning till att fira, pappa dog under påsken och det har mest känts som en helg som förknippats med tråkigheter lika är det väl andra såna där “stora” helger också.
Tro nu inte att jag inte skulle uppskatta att få en ros, det skulle vara skitkul men jag har liksom inga högre förväntningar på saken, vissa träffar romantiska karlar andra som mig träffar ingen alls och träffar man någon så är han inte de minsta romantisk. Jag sörjer inte att det är alla hjärtans dag och jag är singel idag likt många andra, jag ser det som en dag likt alla andra. Enda högtiden jag egentligen sörjer är väl påsken som jag inte kan njuta av hur mycket jag än vill, jag får nämligen alltid otroligt mycket dödsångest när den högtiden närmar sig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Alla hjärtans dag och jippon.

  • 14 februari, 2012 at 10:20
   Permalink

   Lilith – Borderline & mamma – Låter mysigt 🙂

   Reply
 • 14 februari, 2012 at 10:40
  Permalink

  Tack för fina kommentaren om våra nya ljusstakar 😀

  Tycker väl att man ska kunna ge andra kärlek o omtanke varje dag, inte behöver det vara en sån här dag för det … men visst är det väl lite typiskt att vi tar efter USA med såna här jippon (se Halloween som ännu ett exempel).

  Från mig får du en virtuell ros idag, i morgon o alla andra dagar 😀

  Reply
  • 14 februari, 2012 at 11:20
   Permalink

   Mia – Håller absolut med dig, man kan ge kärlek dagligen 🙂 . Tack för den virtuella rosen och du får en lika tillbaka av mig :).

   Reply
 • 14 februari, 2012 at 10:55
  Permalink

  Det är inte bara alla hjärtans dag,det är dessutom alla barnhjärtans dag!

  Så istället för blommor eller geléhjärtans,så skänk gärna en tanke till alla hjärtebarn genom att kanske skänka en slant till hjärtebarnsfonden,eller t.ex köpa hjärtebarnsbakelser på ett konditori!! Det har jag gjort de senaste åren. Jag skippar blommorna denna dag och spenderar dom pengarna på hjärtebarnsbakelserna istället 🙂

  Dessutom kan man köpa sverigelotter idag,ja,de första två veckorna i februari faktiskt! och då skänks en del av pengarna till hjärtebarnsfonden.

  Eftersom jag själv fått ett hjärtebarn och förlorat mitt hjärtebarn,så vill jag uppmärksamma alla lite extra på just hjärtebarnen denna dag,och alla andra dagar också för den delen! Hela Februari är alla barnhjärtans månad!!

  Så även om man inte gillar “jippot” runt alla hjärtans dag,så kan man istället fokusera på alla barnhjärtans dag denna dag. Gör ngt gott för alla hjärtsjuka barn!

  hjartebarnsfonden

  Jag kan fortsätta,men gör inte det. För nu är du nog less mig 😉

  Reply
  • 14 februari, 2012 at 11:19
   Permalink

   Beatrice – Kanske ska ta och spana in hjärtebakelserna då 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: