Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Hemtjänstjobb.

Inlägget är ett samarbete

Många jag känner har jobbat inom hemtjänsten, jag var även där en kort period och därav vet jag hur viktigt det är med bra hemtjänst och personal som har rätt utbildning för yrket. Jag fick tipset om en tjänst som heter Hemtjänst stockholm som arbetar med bra vård för de äldre. Jag tycker hemtjänst och andra vårdyrken (självklart även skola) ska ha kompetent personal som är utbildad för ämnet. Inom de flesta yrken idag så kan du i princip jobba med yrket fast du inte är utbildad, du får då trots att du kanske inte har kunskapen om att sätta en kateter göra detta. Då jag är för utbildning så anser jag att de är viktigt med rätt person inom rätt yrke.
För mig är det viktigt att ett företag som anställer personer där du ska jobba med människor, kollar utbildning och lämpligheten för yrket. Vem som helst ska inte jobba inom vården bara för att det finns ”jobb” där.

2 Comments

  1. Jag håller inte helt med dig där. Det finns människor som passar bra mkt bättre inom vården som inte har utbildning än dom som har det. Däremot när det ska sättas katetrar & sådant, då ska ju självklart såna som är utbildade fixa sådant.
    Sen tex inom demensvård så bör det oxå vara utbildnad personal. Ja listan kan göras lång. Men håller inte med om att det bör vara utbildad personal inom vården helt & hållet.

    1. KackMarie – Jag tycker att utbildning ska prioriteras och att personer som jobbar inom vården/skolan ska gå utbildningar. Jag tror detta skulle sålla ut fel folk också :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.