Rätt sida ån?

20130226-064913.jpg

Sitter på bussen och ser Faluån bredvid mig och börjar le lite när jag tänker på hur de flesta städer, byar, orter har slagnamn på rätt sida ån, älven eller vad de nu kan vara som bryter av orten på två. Här i Falun är det uppdelat med; den ljuvliga sidan eller gräddhyllan. Sen där ån delar stan så vill man gärna säga att folk bor på “fel” sida ån. Självklart med skämtsamt allvar.
Blev nyfiken hur ser det ut hos er? Finns det rätt och fel sida?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Rätt sida ån?

 • 26 februari, 2013 at 10:54
  Permalink

  Haha, här i Mockfjärd finns det rätt och fel sida av älven. Dock är rätt sida den sidan man själv bor på, så alla säger olika 😉

  Reply
  • 1 mars, 2013 at 10:34
   Permalink

   Sofia – Hehe är lika här 😉 . Jag bor på “gräddhyllan” så anser nog att min sida är lite finare :-p

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: