Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Dagens middag.

Gjorde pannkakor trots allt. Men istället för mjöl så hade jag i kokosflingor 1,5 pannkakor orkade jag sen var jag som en stoppad korv typ.
Hade en klick vispad grädde och jordgubbar och blåbär till. Blåbären och jordgubbarna är handplockade av William ute i natur och på land, så därmed är det helt sockerfria och därmed känns de nyttiga.

Lite upprörd känner jag mig över att jag nu står stilla på vågen. Efter några veckor med klart nedfall stannar jag på en vikt jag INTE vill, jag vill ner fem kilo till. Det jag står på nu är samma vikt jag brukar stanna på och den gillar jag inte. Jag fattar liksom inte varför dessa fem sista kilon alltid är så svåra att bli av med?!
Vad gör jag då för detta? Jag äter få kolhydrater och jag rör på mig, jag tränar lite gymnastik hemma och jag undviker fika. I tisdags fuskade jag dock och köpte en cola, drack två klunkar för att inse att; BLÄ det här var inte gott! Perfekt! Nu står den i kylskåpet och jag tänkte att den kommer jag inte röra igen då jag helt enkelt inte tycker det är gott. Perfekt eller hur?!

Undra om fem kilo till Maj är något jag skulle kunna uppnå? Jag hoppas det, jag hade nämligen som mål att till maj kommit ner till det jag vill väga. Imorgon efter jobbet tänkte jag ta en promenad när William åkt till Björn och lika så på lördag och söndag. Alltid lättare med längre promenader när man är ensam hemma.

Related Tags:

12 Comments

  1. Det låter gott med pannkakor som har kokosflingor istället för mjöl!
    Ofta äter man saker och ting och sen upptäcker att, blää, detta är inte alls gott.. du kommer säkert att få till de sista kilona, men glöm inte bort att du är fin som du är =)

    1. Kajsa – Tack 🙂 . Vill ner de sista för min egen skull jag vill verkligen få dem väck 😉 . Jag tycker det är jättegott med kokos istället för mjöl 😀

  2. lchf är ju en viktnormalisering… inte säkert att du och din kropp är överens om vad som är normalt;)
    Bombhot är lite otrevligt, men det var ju avblåst när vi kom hem som tur var=)

  3. Jag har gått över helt till bypass dvs inget annat funkade på mig och insåg att ”man alla som gjort bypass går ju ner oavsett vad det stoppar i sig” så jag började köra så jag med utan operation såklart. Man äter 6-7 ggr om dan men ganska små portioner, visserligen är jag vegetraian men jag äter allt! Kolhydrater, protein, fett och socker och har gått ner 17 kg på två år men visst sista året har det stått väldigt stilla +-2kg hela tiden för att jag slarvat en del helger med att äta större mängd chips, getost och godis och även vin och inte tränat heller men faktikst aldrig gått upp! Vilket jag skulle gjort i normala fall. Jag trodde aldrig at det skulle funka men det gjorde det och med att man äter så ofta så händer något psykologiskt i hjärnan och man överäter inte lika lätt, dessutom sker viktnedgången extremt långsamt men helt utan att man varken tänker påd et eller behöver lida och gå o va hungrig eller sugen på nåt ochd et är bar för kroppen att gå ner långsamt så den hinner vänja sig både huden och ämnesomsättningen hinner ställa om sig och uppenbarligen har jag fått ganska hög ämnesomsätnning i jämförelse med tidigare och jag tror också att det är vitkigt att man äter av allt, förr kunde jag utesluta ex socker helt vilket resulterade i att om jag vid jul åt godis så kunde jag gå upp 5 kg över en julhelg! För att min kropp aldrig fick det och sög åt sig allt den fick extra med hull och hår och sen fortsätter kroppen att lägga på sig annat med efter det, som den annars inte lägger på sig för att den då blivit inställd på det, det är sånt som ligger kvar programmerat i våra gener sen urminnes tider av svält. Jag tror man ska va aktsam med extrema LCHF dieter då många utesluter kolhhydrater helt vilket i längden är farligt och att äta för mkt fett och preotein är skadligt för både njurar och lever på sikt, om man sen börjar äta lite av det -ja då går man ju givetvis upp. Med det här så är min kropp numera van med allt tom godis och vin tydligen hihi så för min del är det verkligen något jag kan rekommendera det är verkligen något jag kan rekommendera för som sagt det funka för mig iaf som alltid haft vld låg ämnesomsättning 🙂 dock måste jag skärpa till mig nu på lördagarna om jag också ska gå ner de sista 5 kg till sommaren (till maj skulle jag nog dock aldrig klara) :p

  4. Öj så mkt fel det blev i inlägget ovan, svårt att se hur fel det blir när man skriver fort i den lilla rutan hihi Hoppas det är någorlunda läsligt iaf. Men tappa inte modet, ge inte upp och bli inte lessen om du inte gått ner 5 kg till dess, det är bara bra om det går långsamt på sikt, förr eller senare går du ner -allt är bra utom upp ju 🙂 om det så ska ta ett år och gå ner det där så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: