Igår begav vi oss på en tur för att leta reda på vildsvin. Men först valde vi att åka runt och kika på naturen i Dala-Järna, Vansbro och besökte en plats som heter Snöå. Dessa ställen var hur fina som helst, vi stannade och åt Pizza i Dala-Järna och sedan åkte vi vidare till Älgberget där några av Dalarnas Vildsvin håller till.
När vi kom dit så såg vi inga så vi fortsatte högre upp på berget där var utsikten helt fantastik och vi fick även se röken från skogen de igår tänt på.

Där träffade vi en man som frågade om vi sett vildsvinen, då han tydligen brukade vara där ofta och han hann även med att berätta en del om området och vildsvinen. Det kom även till till man dit, som frågade om vi hade något att mata vildsvinen med, men det hade vi inte. Tydligen bör man ha det för annars hoppar de mot bilen och tigger! Han gav oss därmed en hel säck potatis. Vi åkte neråt igen och fikade i bilen, när Emma, Björns syster skulle lägga tillbaka frysväskan i bilen hörde hon hur något började klampa i buskarna och sprang i i bilen och där kom då ett av svinen ut. Vi kastade åt vildsvinet (en hona men utan ungar) potatis och såg hur hon ratade de flesta men hur svansen viftades hela tiden. DET var så häftigt! Efter att ha tittat en stund på henne åkte vi hemåt och la oss. Dagen var verkligen perfekt igår!

002Björbo

009William kände på vattnet.

010Fikade

011Vackert

004Fin natur!

019I Snöå gick vi på sagostig.
021Troll

036Kollade in skogsarbetarbyn.

038William kikade runt.

041Vacker natur.
043Fint!

047Fint.

049Kikade in Vansbro och vilka som simmat Vansbrosimmet.

054Kikade på bron.

059William.

061Utsikt från Älgberget

062Vildsvinet klampade ut.

064Spännande!

067Viftar på svansen.
001

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: