20130922-100245.jpg

20130922-100256.jpg

20130922-100308.jpg

Min mormor pappa var konstnär. Han skrev även dessa dikter/verser. Boken är tryck 1941 så det är ganska fantastiskt med böcker på de viset. Att de kan hålla sig i så fint skick trots att tiden går och passerar. Att läsa de någon skrivit ifrån en tid man själv aldrig upplevt är också spännande. Ens arv som lyser igenom i text. Ja har kommit in i en period när jag tänker mycket på döden igen. Min mormors tvillingbror dog i söndags. Sånt flyter lätt upp på ytan i mitt liv och jag tänker på döden när sådant sker. Döden skrämmer mig samtidigt som jag har ett skadat band till döden. Den är orsaken till mina rädslor, min innersta skräck och min eviga kamp att ligga steget före. Ligga steget före något man inte kan förutsäga. Jag ska inte läsa om döden, ändå hamnar jag på sidor där människor skriver om sin saknad av, barn, syskon, föräldrar. Varför? Ibland tror jag min skadade själ behöver läsa om sånt för att ännu en gång trycka bort mitt eget, mina känslor för dem har har aldrig värderat lika högt som andras sorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: