En kvinnas straff.

Fy fan! Jag mår mer skit än jag gjort på mycket länge. Mensvärk som får mig att må så illa att jag igår låg och trodde att jag skulle dö. Det här har varit bra eller ja hanterbart under en period, men nu är det alltså tillbaka igen. Överkonsumerar värktabletter och skulle helst ligga på soffan med en värmekudde och gråta.
Jag hatar det här! Jag hatar att ha så här en gång i månaden, sen när mensen väl är över kommer huvudvärken istället. Huvudvärken som påverkar mig så jag spyr i igen tills det gått några dagar och då först är man normal! Jag vet exakt vad som väntar mig, jag vet precis hur det ska vara. Jag har haft så här sedan april 1997 när jag fick mens för första gången. Jag vet exakt hur jag mår och jag vet exakt hur jag ska oroa mig från ägglossningen fram tills mensen. Hur kroppen bara inte orkar mer och hur man måste lida sig igenom skiten eftersom “lite mensvärk har ingen dött av”. Och så kämpar man sig igenom skiten med känslan av att; för vem kämpade jag mig igenom denna dag? Vem vann priset?!

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: