012

 

1 – Jag använder inte schampo. Den 8 juli gick jag över till balsammetoden och har sedan dess inte tvättat håret i schampo en enda gång. Jag ångrar mig inte alls då mitt hår numera är i perfekt skick!

2 – Jag använder menskopp och har så gjort sedan 2005. Kom över fakta om menskopp när William låg i magen och bestämde mig för att testa. Fördelarna med menskopp är allt, jag kommer aldrig mer att använda bindor eller tamponger. Menskoppen finns alltid till hands, är av naturliga material som inte skadar kroppen. Du slipper svampinfektioner och den behåller den naturliga PH-balansen, dessutom kan man sova med menskoppen och de är ju TOPPEN. Jag minns knappt livet innan jag skaffade menskopp för att vara ärlig. Fick mens när jag var tretton och använda bindor/tamponger tills jag var 21. Med uppehåll under graviditeten då.

3 – Jag använder inte preventivmedel, jag är rädd för preventivmedel och vill inte stoppa främmande föremål i min kropp. Jag fick en blodpropp (djup ventrombos) när jag var nitton och där och då fick jag veta att jag inte får använda hormonella preventivmedel. Jag testade minipiller i några dagar när William var nyfödd för att sedan sluta, jag tror helt enkelt inte på att stoppa kroppen full med hormoner som inte hör dit. Jag har svårt att se att ett hormon som får din kropp att tro att den är gravid hela tiden skulle vara bra för kroppen. Jag tror vi ska ha våra hormoner av en anledning och vill därför inte använda sådant. Jag är hellre utan, och litar på hur naturen skapat min kropp.

4 – Jag tror inte på abort. Jag anser att livet startar vid befruktningen och eftersom jag aldrig skulle döda en levande människa, står jag heller inte för att döda en människa som skapats i en kropp. Jag respekterar andras åsikter om aborter men jag är inte för abort personligen.

5 – Jag har som plan att gå över ännu mer på ekologiska produkter än jag gör i dagsläget, jag vill inte ha massor med kemikalier i kroppen och tror att ekologiskt är logiskt. Tanken är ännu mer ekologiskt till hemmet.
6 – Får jag fler barn i framtiden skulle jag vilja föda i vatten och ska föda utan smärtlindring.

7 – Jag tycker det värsta jag genomgått om förälder är att amma. Jag minns det med skräck fortfarande och kan därför inte svara på om jag skulle vilja amma eventuellt flera barn. Jag mår fortfarande illa när jag tänker på amning och det skadade mig tyvärr väldigt mycket. Jag försöker att tänka att det var mysigt ibland, men jag minns mest smärtan och då kan jag få tårar i ögonen. Jag avundas andra som ser så fridfulla ut vid amning för jag minns det bara som ett påtvingat tvång, jag inte vet om jag vill göra igen. En del av mig vill, en annan del av mig känner ibland att de är en argument mot att skaffa fler barn för mig. Jag har nog aldrig skrivit de tidigare heller för det känns skamfyllt i ett samhälle där amning är så hett ämne. Men ja, jag minns det med skräck…

8 – Jag har gynfobi, jag riktigt drar mig för att gå till gyn. Jag ska på cellprov snart och de har jag oroat mig för i flera dagar. Ännu mer oro kommer efteråt eftersom jag då kommer oroa mig fram tills resultatet kommer.

9 – Jag är hypokondriker och oroar mig ständigt för sjukdomar. Jag får ofta ren panik av sjukdomar, framför allt allvarliga varianter.

10 – Jag är en perfektionist och gillar att ha det fint runt mig. Jag har därmed svårt att någonsin bli nöjd med någonting!

 

011

4 kommentarer

  1. Jag älskar 10 sanningar om mig inlägg, det känns som om man lär känna personen bakom bloggen mer då. (detta kommer frånen person som driver den mest opersonliga bloggen EVER) Kanske måste tänka om!

    Angående Revolution avsnittet, jag håller med dig, det var så löjligt bra! Hur ska man kunna vänta till JANUARI!!! för att få ett nytt avsnitt! 🙂

    1. Sofia – En blogg om tv-serier – Visst är det kul 😀 . Jag gillar också sånt, det blir lite mer äkta då 🙂 . Gillar även videoinlägg men tycker inte om att spela in såna själv :-p.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: