Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Hösten är vacker.

IMG_2256.JPG

Dagen har bestått av att planera en hel del. Jag började dagen med att se The Walking dead som jag skrev i tidigare inlägg, efteråt hann jag greja lite med planering en stund tills jag drog vidare till Daily life spa och fixade naglarna. Nä det var klart insåg jag att jag nu var ganska tvungen att köpa min astmamedicin så tog bussen till lasarettet och gick till apoteket. Väl där köpte jag vitaminer vilket jag även där skrivit om i tidigare inlägg. Hur som helst, tog jag en regnig promenad genom stadsparken hemåt och det är så vackert! Ibland slås jag av vilken vacker miljö stadsparken har, året runt. Våren med alla vackra färger, sommaren när hela stadsparken har blommor och aktivit djurliv, hösten med alla löv som skiftar i olika färger och på vintern när vattnet får is och träden har glittriga kvistar runt sig, granarna har snö som tynger ner dem och det är bara så fint! Stadsparken är verkligen en plats jag älskar att gå i året runt. Jag rekommenderar alla att ta sig en promenad runt stadsparken om ni skulle befinna i er i Falun någon gång.

IMG_2258.JPG

Efter jag varit i stadsparken gick jag hem och lyssnade på olika Radioprogram om skolan, jag har hittat en del som jag just nu följer ganska flitigt. Jag ska vara ärlig, jag har aldrig varit en radiolyssnare förrän i somras när jag började plöja både poddar och radioprogram. Det är givande att lyssna på sånt genom webben, och man lär sig massor. Dessutom passar det mig som gillar att göra saker samtidigt som jag lyssnar. När jag pluggade på Högskolan Dalarna och hade olika föreläsningar som var streamade och inspelade brukade jag lyssna på dem samtidigt som jag städade eller gjorde annat, detta gjorde att jag lättare kunde memorera exakt vad föreläsaren sa. När jag däremot satt på högskolan höll jag alltid på att somna. Jag är nog fortfarande lite så tyvärr, jag måste göra något för att vara intresserad. Städa, kanske googla saker och reflektera. Såna saker LÄR jag mig mera och tar in så mycket mer, jag är nog på de viset ganska visuell och mitt stora problem är väl egentligen att just den lärstilen aldrig riktigt accepterats i samhället. Det betyder inte att jag måste röra på mig, så är det inte. Utan det kan vara att jag sitter och ritar eller vad som helst, jag lär mig genom att göra flera saker samtidigt. Konstigt kanske?

Eftersom det är måndag idag stod jag för middagen. Det blev pizza, familjen var jättenöjd och jag med. Den blev sjuktgod verkligen! Efter middagen blev det ett Intersport besök. William sprang hemåt efter Intersport och jag och Björn kikade på Siba och Plantagen utan att köpa något, efteråt kom vi på att vi kanske borde gå till Maxi och handla så vi begav oss ditåt. Där hittade Björn två filmer han ville ha, och han övertygade mig att köpa en också. Så det blev en film, jag hoppas att den är bra.

IMG_2263.JPG

Efter lite filmköp och handling inför morgondagen gick vi hemåt. Vi slängde oss på soffan och kikade på Halv åtta hos mig, som var inspelad i Orsa. Eftersom det är min hemby och jag har mina rötter där kände jag att det kunde vara extra kul att se Halv åtta hos mig idag. Jag brukar faktiskt titta nästan varje dag ändå, så det var inte bara på grund av att det var från Orsa idag. Hur som helst det var ganska roligt i alla fall. Vi ska förresten dit på lördag, jag och William. Vi åker upp tidigt på lördagmorgon och kommer hem på lördagkväll igen. Jag ska passa på att träffa de närmaste däruppe. Ha en dag tillsammans och det ska bli trevligt, det var längesen jag träffade mamma och mormor nu och jag saknar dem. Självklart saknar jag mammas man och min lillasyster med, men det är något extra med mamma och mormor mina närmaste.

Nä nu ska jag lägga mig alldeles strax. Detta blev väldigt långt känner jag.

2 Comments

    1. Beatrice, mamma till Robin och Jennifer – Visst är den, det är helt klart något speciellt med hösten. Har inte hunnit se filmen ännu, får nog bli en helg :).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: