Författarens egna ord. Roadtrip, Kil & Säffle.
Författarens egna ord.

Roadtrip, Kil & Säffle.

IMG_2572-0.JPG

 

Björn var sugen på en bil i Säffle så jag ville så klart gärna hänga på. Eftersom jag behöver se mig om i världen är jag sällan sen med att följa på diverse saker. Så vi åkte strax efter nio på förmiddagen. William stannade med sin farmor eftersom han vägrar att åka hemifrån och tycker sånt är skittråkigt. I alla fall, resan neråt var riktigt spännande med fin natur och roligt att se lite av Värmland. Eller ja ganska mycket av Värmland skulle jag vilja påstå. Vi såg massor med svanar och det hann jag inte riktigt med att fota men fick några i alla fall. Första stoppen blev dock Kil för Björn hade sett några däck på blocket där han var intresserad av. När vi kom dit visade det sig vara skitbra däck så Björn slog till på en gång. Kil var riktigt mysigt och jag hade nog säkert kunnat stanna en stund extra där bara för att spana in lite mera. Hur som helst så köptes däcken och vi begav oss vidare mot Säffle.

IMG_2575-1.JPG

 

På vägen kom vi då till Grums och deras bruk. Alla som åkt förbi där vet hur det luktar… Ingen trevlig doft direkt, och jag bara ÅH nej Grums först! Det gick bra först och Björn bara, det luktar ju inget idag. Jag tänkte GUD va skönt då är vindarna åt rätt håll. Men man ska ju inte ropa hej innan man hoppat över ån och snart var stanken ett faktum… Jag höll för näsa en bra stund och försökte hålla andan genom Grums.

Efter Grums kom vi då efter ett tag fram till Säffle, vi kikade på bilen och vet nu vad det var för något. Vi började åka hemåt runt halv tre typ. Än en gång kom vi förbi Grums, och jag fotade ännu en gång.

IMG_2577-1.JPG

I ett försök att överleva.

 

IMG_2576-1.JPG

 

 

Vi åkte mot Karlstad och åkte in på deras Drive in på Burger King för middag/lunch. Sen åkte vi mot Falun igen. Genom skog och mörker men det var vacker på vägen. Kom tillbaka till Falun runt 19:00, och åkte då ut till Kniva för att hämta William. Björn tog en kaffe där och sedan åkte vi hem mot mig. Här tog Björn ett bad och William nattades och nu sitter jag här. Jag ska sova vilken minut som helst är trött. Haft en jättehärlig dag, och Värmland är riktigt fint att resa igenom. Någon gång kanske jag stannar där.

2 Comments

  1. Vad gör de i Grums? Nån pappersfabrik? De har ju en tendens att lukta apa 🙁 Först tänkte jag att det måste ju lukta såpa och det luktar gott, men det heter ju GRUMME och inte GRUMS..snurriga jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: