Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Nära barns – Vad jag tänker om tidningen.

Jag fick mitt första nummer av Nära barn här i veckan och jag är så nöjd med tidningen. Läste en artikel om skam, och hur vi skambelägger barn och kände direkt att varför gör man så? Varför ger man barn time out och tror att de ska lösa problemet? Som det stod i artikeln är det endast skam barnet känner och inget annat, denna sak förföljer en sen i framtiden och vetskapen om att man gjort fel blir istället värre än själva bestraffningen. Jag kände bara att varför gör man som vuxen ofta såna fel emot barn? Hela tidningen har ett barnperspektiv och sätter barnet i fokus, det är inget fjant om kom tillbaka till din kropp eller köp dessa kläder. Inga bilder på sminkade barn och annat utan en tidning som fokuserar på barnen. Tidningen skildrar även andra sätt att leva, inte bara det klassiska mamma, pappa och barn utan verkligen visar alla familjer ser olika ut. Jag har bara läst detta nummer, men om tidningen fortsätter så här har de en trogen läsare och prenumerant. Jag tycker ALLA borde läsa denna tidning, föräldrar, pedagoger, sjukhuspersonal personer som kommer i kontakt med barn på ett eller annat sätt. Denna tidning öppnar upp och visar världen, inte bara med svenska ögon utan ögon från alla världens platser. JAG är grymt nöjd att jag började prenumerera på denna fantastiska tidning.

IMG_2641.JPG

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: