Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Migrän & spänningshuvudvärk Sjukdomar

Lågt blodtryck.

Jag har varit frånvarande sedan i tisdags. I tisdags åkte jag hem från jobbet, efter att en hel dag varit yr och haft rejält blodtrycksfall. Det övergick senare till migrän så när jag satt på jobbet slog det till rejält. Jag insåg mig besegrad och åkte hem, hela vägen hem var fruktansvärd. På bussen hade jag olika mål, jag ska inte spy innan jag kommit till Falun var ett av målen. Jag höll emot men huvudet, det var som någon hade slagit mig gång på gång mot en tegelvägg. Väl av bussen spydde jag, väl hemma tog jag av mig alla kläder och linserna och la mig på soffan. Sen försvann timmarna, jag vaknade i ett mörker. Världen gungade, och jag la mig för att sova. Eller försökte åtminstone sova, det gick inte alls så bra. Huvudet sprängdes hela natten, jag gungade i sängen kändes det som och varje gång jag försökte sova slog huvudet till igen och igen. Jag insåg vid tre att jag kommer inte kunna jobba imorgon, och där och då bestämde jag mig även för att jag måste söka läkarvård imorgon.

På morgonen i duschen, höll jag på att ramla ihop. Det blev svart framför ögonen och jag fick lägga mig ner i badkaret, jag var kall och varm om vartannat. Skickade William till skolan och Vårdcentralen ringde upp och gav mig en akuttid. Eftersom vårdcentralen ligger rätt nära där jag bor på regementet tänkte jag i min stilla fantasi att det blir inga problem att gå dit… Det var en lögn, jag var andfådd efter några meter och helt slut, världen gungade och jag såg pixlar efter hela vägen. Jag satte upp delmål enda tills jag kommit fram. Väl där fick jag lägga mig på soffan, det togs EKG och sen fick jag träffa läkaren. Hon kollade om jag hade kristallsjukan, men inget fel där. Hon gjorde även en neurologiskt koll men där var jag tydligen väldigt avancerad och bra så det var inga problem med den sidan på mig, vilket kändes skönt. Men så kom vi då till att resa sig och såna saker, jag höll på att ramla ihop flera gånger. Blodtrycket ligger på 90/50 när jag ligger ner, och 90/60 i stående läge (hoppas jag har de där siffrorna på rätt sida, har alltså lågt blodtryck). Hon sa att det visar ganska tydligt att jag inte mår bra med så lågt tryck, fick ta blodprover som jag fick svar på idag. Dem var hur bra som helst, dock tror hon mitt blodtryck är boven till mitt illamående och yrsel. Den är även förmodligen boven till att jag har kroniskt ont i nacken och huvudvärk eftersom jag spänner mig i ett led i att jag är yr… Jag fick rådet till promenader, men såna tar jag redan och att använda stödstrumpor OFTA gärna jämt… Jag ska även kontakta sjukgymnast. Blir väl bra om jag kan få hjälp med nacken då, tydligen är mitt blodtryck grundboven och då tänker jag att, jag lidit av lågt blodtryck sedan jag var liten? Runt trean tror jag det började och tänker jag tillbaka, är det nog runt den tiden jag började få problem med huvudvärk och ont i nacken och ryggen. Får väl se om jag kan få någon hjälp nu då. Imorgon ska jag till jobbet, mår fortfarande pyton men är några timmars jobb så ska försöka fokusera på att jobba dem och sedan vila och promenera i helgen.

IMG_3544.JPG

4 Comments

  1. Usch vad otäckt=(
    Min dotter har likadant hennes blodtryck ligger bara på 90/70 och hon är bara 13 år och ska ligga på 120/80 så vi fick rådet att hon ska leva som en diabetiker. minst fyra mål mat om dagen och gärna frukter däremellan. Ska iväg om ca 6 mån igen för att kolla av det igen. hoppas på att det hjälper.

    Hoppas du snart blir bra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa