Böcker för barn, skrivna av just barn.

Visste ni att det finns böcker för barn som är skrivna av just barn? Jag hade helt missat detta och när jag hamnade på sidan blev så verkligen så glad. Som lärare tycker jag det egna skrivandet är jätteviktigt. Barns förmåga att utveckla in kreaktivitet och deras fantasi är fantastisk att få ta del av, och enligt mig är det därför världens chans att få ta del av barns värld just genom deras skrivande. Dessa böcker finns på avbarnforbarn.se och böckerna har alla en egen författare. Dem finns som e-böcker och du kan låna dem genom biblioteket också, hur himla fint är inte det? Jag känner mig verkligen jätteintresserad av detta och tycker att det här måste jag skriva om. Det är så viktigt, ibland tror jag inte människor förstår hur viktigt det är för barn att behålla sin kreaktivitet och fantasi. När jag var barn skrev jag ofta, jag skrev dagböcker, små historier och läste böcker. Jag har läst alla Kulla-Gulla, böckerna om Mimmi, och böckerna om Eddie. Jag läste alla böckerna i serien för Lilla huset på Prärien och jag läste Kitty. När jag läst skrev jag om böckerna, och drömde om böckerna. Jag skrev dagbok, vilket förmodligen la grunden för att börja blogga. Böcker och skrivandet är så viktigt, jag tror inte att jag suttit här idag och format ord om det inte var för alla fina böcker, och alla tillfällen att skriva. Tänk om den här saken funnits när jag var liten. Det hade varit en dröm för den då lilla jag.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: