Dark Mode Off / On
Semesterresor

Dag 3 Hej då Idre – En dag i Särna, och att besöka Njupeskärs Vattenfall.

Så var det söndag och drags att säga Hej då till Idre och stugan. Vi gick upp vid 8:00 för att äta frulle, jag duschade och sedan skulle stugan städas. Det gick smidigt, vi hjälptes åt med olika ansvarsområden och det gick fort. Vi packade in allt i bilen och lämnade Idre för att bege oss mot Särna och Njupeskärs vattenfall. Efter gårdagens promenad blev jag upprörd när jag insåg att vi skulle uppåt egen, om en bara 2 km. Det kan verka fjantigt men jag kände mig trött i varje muskel, och missuppfatta mig inte för jag älskar sol, värme och sommar. Men jag avskyr att svettas, jag får alltså riktig panik av svett och när man svettas som idag blir jag irriterad. När vi väl nådde fram blev jag mycket gladare. Det var så himlans vackert! Detta resemål kan jag verkligen rekommendera.

006

Framme vid starten. Det var fin natur så vi kikade lite där, och läste på skyltarna.

016

Fångade William på ett foto när vi gick på bron som beskrev de olika växterna som fanns i naturen.

020

021

William blev helt överlycklig när han fick dricka vatten direkt ut naturen. Jag älskar när det finns möjlighet till sånt. Det är så fint, något vi tar för givet här i sköna gröna nord. Jag älskar verkligen vatten, så fint och så gott.

009

Jag verkligen älskar när vatten faller så här mjukt. Det är så fint! Eller ja, vatten är spännande. Det är så farligt och stillsamt på samma gång, upphov till livet och allt.

023

026

William tröttnar på mig ibland, när jag har kameran uppe hela tiden. Men jag vill föreviga allt. Detta är så fint! Sen är det väldans lite som går upp emot just naturbilder!

037

Så var vi uppe vid en rastplats. Såg Njupeskär och funderade på att ge upp, när vi skulle gå ytterligare en bit. Men det gjorde jag inte. Jag var tokig på en broms som jagade mig hela tiden, och sen värmen då. Men det här var fantastiskt fint att se. Helt otroligt vacker Sveriges natur.

029

Lite vila, innan fortsatt promenad.

036

033

Nästan framme, här blev jag peppad. En längre bro och man var ju så nära! Jag förstod nog här varför man skulle besöka denna plats, alltså WOW!

040

041

Sen var vi framme vid Njupeskärs vattenfall, och där stod vi i mörkret och kände små kalla vattendroppar komma mot oss. Det var så vackert och ljudet av vattenfallet helt fantastiskt!
Jag kände hur hela kroppen skrek efter att få komma nära och ta på fallet, så klart gör man inte det men det hade känts underbart att stå där och känna allt kallt vatten falla emot kroppen.

047

En liten bit tillbaka mot bilen hittade vi på en rastplats. Där åt vi fika och njöt av kallt vatten och fetis. Jag njöt av att sitta där och vila fötterna, lyssna på ljudet av tystnad, och njuta av vårt trevliga sällskap. Det var underbart.

På vägen tillbaka blev jag så himlans kissnödig att stressade i förväg för att komma till toaletterna. Sedan så började vi resan hemåt. Jag sov i bilen, vi stannade vid Moraklockan och åt mat, och jag köpte lite godis.

När vi kom hem, slängde jag all tvätt i tvättkorgen och slängde in en maskin med tvätt på en gång och städade sedan toaletterna. Jag och William satte oss framför netflix och nu har jag bloggat. Det är strax dags för sängen för mig, jag är sjukttrött. Imorgon tänkte jag dammsuga.
Nä nu ger jag upp, det blir att vattna blommorna nu och sedan krypa ner i min renbäddade säng, vilket ska bli ljuvligt!

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: