Inlägget är ett samarbete.

En sak ni förmodligen inte vet om mig är att jag är undersköterska. När William var runt halvåret började jag gå ut och jobba lite extra på ett gruppboende. Där och då var jag väldans sugen på att arbeta inom vården, och eftersom jag skulle läsa in gymnasiet som jag hoppat av klurade jag på omvårdnadsyrket. Jag började dock  med att läsa in ämnen och året efter hoppade jag på undersköterskeprogrammet. Jag tyckte det var spännande och läste lite specialisering inom handikapp. Det är ett väldigt viktigt jobb och även om jag bytte bana och hoppade på läraryrket ser jag ändå behovet av just vårdyrken. Många har hört talas om personliga assistenter. Jag tycker dem som arbetar som detta är underbara, att ta sig tiden att hjälpa människor är underbart. Jag fick tips om Personlig Assistans i Göteborg som expanderar och håller på att etablera sig på flera olika håll. Jag tänkte då på alla vänner som söker arbete som detta skulle passa som yrke för. Det som är spännande med personlig assistans är att du får väldigt mycket att göra, du kan få resa, gå på bio och hitta på saker tillsammans med den du är assistent åt. Du knyter kontakter och behövs, detta jobb tror jag även är en bra ingång till arbetslivet för unga och som för mig som var nyss fyllde 21 när jag testade vårdyrket var det en stor erfarenhet som gav mig väldigt mycket. Jag växte och fick nya ögon på saker och ting. Så detta jobb kanske även är något för dig.

10 kommentarer

  1. Även jag är undersköterska, tycker det är synd hur man märker hur personal försvinner allt mer, det är svårt att få tag på vikarier och allt fler närmar sig pension.

    1. Förstår vad du menar, är lika i läraryrket som jag jobbat med :(. Det känns som att många väljer bort att arbeta med människor och det är förödande 🙁

  2. Verkligen en kanonstart på arbetslivet, man behöver för dom flesta platser som personlig assistent inte heller undersköterske utbildning tror jag…

  3. jag är ju oxå uska . jobbar ju på hemtjänsten o trivsw massa där . min kusin är personliga ssistent o ja jag skulle säkert gilla det oxå det är därför jag har sjukvård som inriktining så ja kan ändra mej lite inom om ja vill 😀 bra =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: