Dark Mode Off / On
Fika & måltider

En snöig söndag i Dalarna.

006Bild ifrån idag, i ett snöigt Falun. William har sin nya mössa.

Idag har det snöat, och snöat och snöat. Jag hade en aning om att snön skulle komma i januari. Det känns nämligen som vi fått månaderna och årstiderna någon månad framåt. William jublade och bestämde sig för en snöig dag i backen. Så först åkte vi till Borlänge med Björn, där handlade han två mössor åt William och sedan åt vi på Ikea. Det gillade inte min mage, den skrek bakut rent av. Jag får verkligen passa mig med vad jag äter… Sedan så åkte vi och vinkade av Björns bror på tåget, han åkte tillbaka till Malmö idag. Efter det så åkte vi mot Kniva, Björn skottade snö och jag skjutsade upp William till Björns mamma. Där åkte William i backen med sina tremänningar och jag drack kaffe med Björns mamma. Sedan gick vi över till Björns moster som fyllde år idag och fikade, det var jättetrevligt och gott.

Efter Kniva blev det hemåt och Ica Maxi. Jag handlade middag och sedan åkte jag hemåt igen. Nu ligger William i badet och jag skriver detta, har hunnit med att planera kommande arbetsvecka och ska faktiskt försöka komma i säng rätt tidigt ikväll. Jag hade tänkt att jag skulle hinna se den nya serien jag följer, men jag orkar inte. Får se om jag gör det nu eller i veckan. Just nu är huvudet på en annan plats och så får det vara ibland.

William satt och funderade på sin första dag efter jullovet och sa, tror du att dem kommer köra igång som vanligt imorgon? Jag sa, jag vet inte hur brukar ni göra? Han funderade en stund över det där.
Jag funderar också på det, hur man kör igång så snabbt jämt. Det gjorde även mina lärare när jag gick i skolan. Jag minns det där efter ett lov, hur det var att komma tillbaka. Man var glad att se alla och sedan bara slut och stopp ifrån lovet och det var dags att börja jobba igen. Frågan är hur det är egentligen? Om inte smygstarter kanske är mer naturligt, det är ju så här för alla som jobbar. Rutinerna är igång direkt när man befinner sig på arbetet, men egentligen vill man bara socialisera sig en stund med kollegorna och landa. Det där med att landa och vara här och nu finns inte riktigt med i vår stressade värld. Frågan är om vi skulle må bättre av att landa mer i livet, andas ut och tänka att saker och ting löser sig? Det är ingen katastrof om vi missar en sak en liten stund? Varför inte låta hjärnorna vakna i sin takt och njuta av att komma tillbaka? Varför är stressen en sådan viktig del i våra liv? Den frågan ställer jag mig då och då, stress är ju inte bra för någon. Men ändå är det den vi ses mer av hela tiden och överallt.

Related Tags:

21 Comments

  1. Låter som fylld dag och jag håller med dig i vad du skriver. Lilleman började i torsdag och de hade varit full fart redan första dagen..så han var ganska slut på kvällen.

    Kram

  2. Faaast Januari är ju en vintermånad =P…ända fram till slutet på feb!
    Gillar när det är massoooor med snö så man kan slänga sig själv i snöbäddet och rulla ikapp med hundara <33 Bara det inte är annat än VITTsnö lmao

    1. Jo, men förut kom snön redan i december. Ibland i november, nu är det oftast mer som november är december typ. Sån snö som är nu borde varit för en månad sedan redan.

  3. Hejsan! det är så att jag behöver ha 500 st prenumeranter till min youtube kanal, och jag undrar om du vill hjälpa till och prenumerera! Heter Annsoh på youtube! Kommer få ha en stor giveaway med ett känt företag då fall jag når 500 st.! tack i förhand och ursäkta om du inte vill ha såna här kommentarer! följer självklart tillbaka dig om du vill det! allt står i detta inlägg! http://annsoh.blogg.se/2016/january/giveaway-hjalp-mig-na-500-st-prenumeranter.html#comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: