Starta eget.

Inlägget är ett samarbete.

Brukar ni tänka tanken på att starta eget ibland? Ett företag som säljer någon spännande produkt? Har ni då funderat kring marknadsföring och hur sådant funderar?

Jag är ju doula och lärare, ganska ofta ser jag roliga smycken som andra skapar och tänker att det ser så roligt ut att hålla på med sånt där. Jag önskar att jag kunde lära mig skapa smycken och utveckla en sådan sida hos mig själv där jag senare kanske kunde sälja fina smycken som kunde visas för andra. Jag tänker ett smycke för lärare, eller ett smycke för mammor. Kanske ett smycke för doulor? Jag försöker ibland och funderar, gör upp små idéer i huvudet men jag kommer sällan ifrån tanke och idé till skapandet. Jag borde våga, jag tror på e-handel eftersom den når ut till en större mängd människor än butikshandel. Men för att börja med e-handel behöver man kunskap, https://www.starweb.se/ erbjuder introduktion i skapande av en e-handel och tjänster som underlättar för dig som vill skapa en egen webbutik. Jag har precis kikat på deras sida, deras tjänster verkar perfekt för oss nybörjare som inte vet och kanske har svårt att starta. Jag är ganska säker på att många går med en produkt idé men inte vågar lita på att dem ska kunna utveckla detta. Jag vill och jag ska försöka se om jag en dag tar steget, då vill man ju ha bra tjänster för marknadsföringen inte sant?

Har ni en idé för något ni skulle vilja sälja? Skulle ni vilja starta en webshop? Vad skulle ni då vilja sälja?

Jag har precis kikat på deras sida, deras tjänster verkar perfekt för oss nybörjare som inte vet och kanske har svårt att starta, och det säger jag inte bara för att jag skriver inlägget ihop med dom.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Starta eget.

 • 14 januari, 2016 at 14:08
  Permalink

  Ja att starta eget hade varit någonting, jag har så många hobbies, en typiskt sådan där person som kan lite om mycket men är inte jätte bra på någonting. Så jag vet inte ens vad men funderar på att utveckla mitt hundintresse men vi får se 🙂

  Reply
  • 14 januari, 2016 at 22:15
   Permalink

   Det låter spännande :D. Jag har heller ingen talang, men skulle vara kul att lära mig ändå :).

   Reply
 • 14 januari, 2016 at 16:36
  Permalink

  Skulle vara livrädd om jag startade ett eget företag, för jag vet hur mycket arbete det är. Växte upp med en mamma med eget företag, som hon fick slita innan hon blev sjuk. Då fanns det ingen ork kvar så hon fick lägga ned företaget, trots att det gick bra. Men har man modet så tror jag att många skulle lyckas bättre än man tror.

  Tack <3 Det värmer.
  kramar

  Reply
 • 14 januari, 2016 at 20:38
  Permalink

  Kul idé! Brukar också fundera på sådant ibland hihi ^^

  Reply
 • 14 januari, 2016 at 21:34
  Permalink

  Ja visst har tanken slagit mig, jag hade lite funderingar ett tag och starta ett hund och träningscenter här, med bassäng och så, finns ju inget sådant i Dalarna. Det finns ett ställe en byggnad på ett perfekt område man hade kunnat bygga om det till. Men jag har inte råd att slå det i slag eller vad man ska säga. Men det hade säkert gått =D

  Reply
  • 14 januari, 2016 at 22:03
   Permalink

   Kul :D. Vilken spännande ide :D. Förstår dig angående att ha råd också, man måste ju börja med den ekonomiska biten :).

   Reply
 • 14 januari, 2016 at 22:38
  Permalink

  doula låter väl bra att starta eget som =)
  ‘ tycker du ska försöka i fall du vill starta något. går ju bara att försöka så vet man .

  ha en fin fredag o start på helgen kram o hoppas ögat e bättre

  Reply
 • 14 januari, 2016 at 23:02
  Permalink

  Jag vill starta ett eget företag i framtiden! 🙂 Någon gång. 😉 Har sjukt många olika idéer. Vill öppna eget café, skriva böcker, sälja sjalar o.dyl., jobba som doula m.m.

  Reply
  • 16 januari, 2016 at 14:07
   Permalink

   Spännande och så mycket idéer du har :D. Jag vill börja göra smycken ser så roligt ut :).

   Reply
 • 15 januari, 2016 at 15:46
  Permalink

  skulle vara jättekul med eget! känns dock lite läskigt och svårt

  Reply
  • 16 januari, 2016 at 13:36
   Permalink

   Ja det är nog svårt att komma igång, men tänker att man nog blir trygg i sig själv :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: