Bra citat och en måste se film. 

Det finns alltid dem som blir kränkta av sånt här, dem som absolut inte får in budskapet. Dem som känner att de inte vill förstå eller känner att det inte är viktigt att förstå. Vi kvinnor föds upp i en värld där vi förväntas ställa upp på olika saker, i en värld där ett nyp på rumpan inte är något man ska bli upprörd över. Men det är inte okej, det kommer aldrig vara och okej, OCH ingen ska behöva känna att det är okej. Vi måste bli respekterade, våra kroppar är inte en allmän ägodel. Vi äger oss själva, våra tankar och våra kroppar. Våga säga nej, och sluta följa mallen ni män som fortfarande tycker våldtäktsskämt är roliga, eller att en tjej är en hora eftersom hon är söt. Sluta hitta på att ni har legat med någon ni aldrig legat med, och fundera. Vill du att din mamma, syster eller dotter ska växa upp i en värld där hon ägs alla dem som är född med en snopp? Jag tror inte det, så säg nej och våga stå emot ett galet grupptryck! Då och först då får kvinnor samma värde som en man, och rätt till samma lön och utbildning.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Bra citat och en måste se film. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: