Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Bra citat och en måste se film. 

Det finns alltid dem som blir kränkta av sånt här, dem som absolut inte får in budskapet. Dem som känner att de inte vill förstå eller känner att det inte är viktigt att förstå. Vi kvinnor föds upp i en värld där vi förväntas ställa upp på olika saker, i en värld där ett nyp på rumpan inte är något man ska bli upprörd över. Men det är inte okej, det kommer aldrig vara och okej, OCH ingen ska behöva känna att det är okej. Vi måste bli respekterade, våra kroppar är inte en allmän ägodel. Vi äger oss själva, våra tankar och våra kroppar. Våga säga nej, och sluta följa mallen ni män som fortfarande tycker våldtäktsskämt är roliga, eller att en tjej är en hora eftersom hon är söt. Sluta hitta på att ni har legat med någon ni aldrig legat med, och fundera. Vill du att din mamma, syster eller dotter ska växa upp i en värld där hon ägs alla dem som är född med en snopp? Jag tror inte det, så säg nej och våga stå emot ett galet grupptryck! Då och först då får kvinnor samma värde som en man, och rätt till samma lön och utbildning.

40 Comments

  1. Känns tusen gånger viktigare sedan jag fick mina flickor! Alla borde dessutom läsa ”tusen möjligheter istället för två”. Åtminstone på förskolor.

  2. Fint skrivet och fint att hylla! 🙂

    Sv; usch, för -20! Låter inte alls kul.. Jag hoppas att det kommer att bli varmare för er. Ja, det är obehagligt att stå och vänta i kylan på alla bussar, så det är alltid skönt att få ta bilen! 🙂

  3. Jag håller med dig fullständigt. Jag har aldrig tyckt att det är okej med sånt, vill man inte så vill man inte. Ett nej är ett nej. Så sorgligt att så många tjejer också klandrar sig själva för att män går på de när det väl händer. Det är jobbigt att se!

  4. Jag fick så ont i magen när jag såg klippet, men ett bra budskap. Äldsta sonen hade redan sett den och han kunde inte förstå att de förekommer sånt idag. Vi har ju pratat en del om det här genom åren hur man ska behandla andra både som tjej och kille. För de finns även tjejer som kan kränka och inte respekterar killar idag.

    Kram

  5. Så grymt skrivet och bra video. Det är så synd att samhället och även familjen inte uppfostrar att pojkar, killar, män inte ska utsätta tjejer för fara istället för att lära oss att skydda oss på bästa sätt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: