Är det något jag älskar är det böcker. Att ta en bok och försvinna in i den magiska världen som skapas i mitt huvud har alltid varit en magisk stund för mig. Jag älskar att läsa och bli en del av boken. Att lyckas skapa inre bilder är så viktigt, för det behövs en skopa fantasi och en skopa förkunskap. Ju äldre vi blir ju mindre viktig tycks bilderboken bli, som att bilderboken är något fult som gärna förknippas med något som inte riktigt passar sig när läskoden väl är knäckt.

Jag tror på bilderböcker som ett komplement till kapitelböcker och det är något som man ska ta fram. Förra veckan beställde jag dessa tre böcker från Bokus.

Som ett stort fan av Harry Potter, var bilderboken något jag verkligen ville ha. Har du inte tittat i denna bok, så gör det. Bilderna är så talande och vackra att det känns som man bär ett stycka konst i sina händer. Den heter Harry Potter och de vises sten.

Den andra är Sommar i stora skogen, som är en fortsättning på Julberättelsen som jag läste för mina elever i december. Denna bok grep tag om mig, det är mycket vackra bilder och fantastiskt fina budskap. Läs den! Och fortsatt sedan med denna!

Och så sist med inte minst De tre små vargarna och den stora stygga grisen. Min vän Lisa hade köpt den och jag blev tvungen att härmas! Vilken fantastisk bok! Wow säger jag bara! Jag har även en tanke med denna bok, men den saker kommer jag outa senare.

Böcker är fantastiska och jag älskar känslan av en ny bok i mitt hem. Det luktar magi och fantasi i hela hemmet.

58 kommentarer

 1. Hi hi vi e så olika har nog inte läst en bok på 5 år hi hi bara tidningar o det blir mindre o mindre. bara allt som läs på datan numera o bloggar . dåliga ja jag vet.
  men som småbarnsförälder eller ja något äldre barn men tre så finns ingen tid heller. egentiden spenderas vid datan o tv.

  fin torsdag vännen o ja egentid me de små är värt allt o va ledig lite.

  1. Förstår dig, det är sedan ett år tillbaka ungefär som jag börjat unna mig egna böcker. Innan dess har jag bara läst för sonen och mina elever i många år. Jag älskade böcker innan jag fick barn, gör det ännu men det är det där med tiden :-).

 2. Jag älskar också böcker men jag har svårt att läsa visa på grund av dyslexi de måste vara lättläst annars orkar jag inte, eftersom jag måste läsa om samma stycke några gånger då jag tappar rader när jag läser…

  Harry potter boken skulle nog kunna vara något för Anthon..han har kommit in i läsande nu och tycker det är kul att läsa…

  Kram på dig fina du

 3. Jag läser också väldigt mycket. Läser Fältöversten just nu. Har du läst den? Rekomenderar den annars, tycker den är riktigt bra 🙂

  SV: Tack! 🙂
  Nu går det att läsa om helgens matchande 🙂

 4. Jag älskar också böcker! Var typ den enda i skolan som tyckte den roligaste delen var att läsa medan alla andra hatade det haha 🙂

  Det är så avkopplande, lärorikt och levande liksom 🙂

 5. Böcker! Jag läste så otroligt mycket i tonåren & det är nu senaste halvåret (sen i somras) jag har börjat att läsa igen. Hunnit med 7 Camilla Läckberg böcker & nu senast avslutade jag en bok av Sheila O’flanagan. Hon är så otroligt grym tycker jag. Irländsk! Romantik så det stänker om det!
  Bilderböcker är så otroligt fina vissa! Vi har ju varit med i bokklubbar till barnen, men fick en så otroligt fin bok av min farmor av Sven Nordqvist. Hans bilder vill man ju hänga upp på väggen!!

 6. Hatade bilderböcker som barn. Lärde mig läsa väldigt tidigt så jag fattade tycke för det ganska fort. Men det finns verkligen ett bra syfte med bilderböcker, det håller jag med om!

  ja, det är lite trist, för på vissa sätt så skulle man hellre gå ut nu än då, för jag tror att man kan njuta mer av det idag än då. :/
  Oj då, väldigt trist. Bakis av trötthet – inte kul!
  kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa