010

I torsdags kom det äntligen paketet från amningshjälpen. Först hade mitt medlemskap inte blivit registrerat och sedan försvann tydligen paketet. Så i veckan hörde jag av mig och nu är det här. Jättespännande och ett väldigt fint paket, det känns såklart ganska självklart att stötta denna förening när man är doula. Dessutom är medlemsavgiften endast 250 kronor per år och då får man en tidning 4 gånger per år. Jag har själv valt att bli aktiv medlem eftersom jag vill bli hjälpmamma, men kan kan välja olika sätt att vara medlem på. Är du intresserad? Då tycker jag du ska klicka på den här länken som tar dig direkt till amningshjälpen.

44 kommentarer

  1. Jag är ju inte hjälpmamma, håller dock på att skriva provet. Men mitt tips till henne är att gå med i amningshjälpens grupp på fb. Där finns flera hjälpmammor som är jättebra på att ge råd och tips.
   Tycker även att hon ska be där om kontakt till en hjälpmamma. Ett till tips är att hon läser boken Amning i vardagen, där finns det massor med tips om just amningen. De flesta gravida läser på om graviditeten, men får alldeles för lite om amningen som sedan verkar så självklar för många. Det är en tid när både mamma och bebis ska lära sig konsten att amma. Så be henne kontakta en hjälpmamma, gå in på amningshjälpens hemsida och även söka upp dem på fb :).

  1. Men så tråkigt :(. Det finns flera hjälpmammor på FB nu i en grupp där.
   Jag har dock samma upplevelse som dig, ringde också efter hjälpmamma med sonen men var inget svar då. Nu känns det dock som jag vill hjälpa andra och nå ut. Jag vet att här i Falun
   är många hjälpmammor nu väldigt drivande och aktiva. Hoppas på fler hjälpmammor ska ansluta sig i landet. Så att bli medlem känns väldigt bra :). Då stöttar man deras verksamhet,
   jag ska göra hjälpmammaprovet i sommar. Men skriver på provet redan nu :).

 1. Vad ambitiös du är! Skönt att det finns folk som du när man har fått barn.

  Hahaha jag hade samma barbieproblem som du i femman! 😛
  Hoppas William når sitt mål utan att slita ut sig på vägen. Inte bra om man är stressad redan så tidigt.

  1. Åh kul att höra, brukar nog sällan se mig själv som ambitiös men det var roligt att du säger det :). Sånt peppar :). Jag försöker tänka att jag vill hjälpa andra med sådant jag själv inte fått bra erfarenheter med.
   Så saker kan förändras till positivt för andra människor :). <3

 2. Jätte fin sak att göra verkligen. Min amning kom aldrig igång riktigt, kanske för att lillen blev sondmatad första veckorna. Jag har inte haft något personligt behov av att amma så för mig var det inget problem. Men jag kan tänka mig att många tycker det är svårt i början och känner press över att kunna amma sitt barn.

  Sv: Jaa jag har ”bara” varit sjuk. Men modigt och bra av dig att belysa problemet ändå. Ett väldigt viktigt ämne som det pratas och informeras alldeles för lite om kan jag tycka. Kram

  1. Nej det är ju inte det. Man får alldeles för lite information om just amning från MVC kan jag tycka. Det borde berättas mer, och som här i Dalarna får man gå på amningskurs gratis. Så borde det vara i hela landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa