img_0845

När jag började på mitt jobb 2012 var det skottår. De året arbetade vi med en matematikbok som heter Mattedetektiverna. Jag arbetade under den här perioden i förskoleklass och var nyexaminerad lärare. Det som var spännande just med det här nu var att i denna bok tillkom det även en sagobok för varje nytt kapitel. I boken berättades det då om hur invånarna i staden fick en extra dag varje vecka. Det här är ju ganska intressant, för när det blir skottår får vi en extra dag på året. Hur vi då väljer att använda den dagen är ju upp till oss alla. Men min dag spenderades i alla fall med att försöka ta det lugnt och njuta av ledigheten.

img_0846

Jag och Björn hade även bestämt oss för att tillsammans testa matkasse för några veckor sedan. Vi valde då att ta den ifrån City gross som har ett bra erbjudande just nu. Det här var jättespännande och idag var det alltså dags för oss att hämta våra matkasse. Björn fick bära, jag har ju ont i ryggen så det kändes faktiskt ganska bra att han bar in maten. Jag tyckte det var ganska tungt. Väl hemma så tog jag såklart kort på “kassen”, Björn sa att; Det är ju en kartong!

img_0847

Innehåller var verkligen spännande! Det kändes nästan lite som julafton i februari. Nu har vi då fått 5 middagar för 4 personer, vi är ju 3 stycken. Men eftersom William kommer hem imorgon ska ju ha matlådor alla tre att äta så detta blir nog jättebra tror jag. Morgondagens middag har jag fått äran att börja laga för oss, det här kommer bli väldigt spännande och kul!

img_0848

Efter att vi packat upp maten, så bestämde vi oss för att åka och äta tillsammans. Björn skulle bara hem till sig först. När vi kom ner på stan bestämde vi att det fick bli Ferrys. Maten var jättegod men hjälp så länge vi fick vänta, jag var jättehungrig så blev så besviken över väntetiden. img_0851

Båda var dock nöjda när maten väl kom. Jag tog en El Taco (pizza) och Björn åt en hot hot hamburgare. Vi pratade och hade det trevligt, och efter maten gick jag till Hemköp och handlade sambal.
Blev aningen pinsamt på Hemköp också, men detta bjuder jag på. Jag tyckte det stod 15 kronor på Sambalen måste kollat fel, så ger kassörskan mina mynt. Visar sig då att det är 16 den kostar och då gick det inte att betala med kortet så jag ber henne slänga på valfria tuggummin. Hon oj ska jag välja? Stod några yngre tjejer i kön som valde åt mig istället. Blev i alla fall en härlig stämning där i kassan, jag kände bara att det blev så krångligt när pengarna låg hos kassörskan om hon skulle avbryta köp och så vidare. Det där är en anledning till att jag avskyr kontanter och alltid tar på kortet, försöker dock alltid bli av med småpengar för att slippa ha sånt på mig, men det var inte så smart denna gång. Så kan det gå!img_0852

Nu efter att ha bloggat och svarat på kommentarer ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag börja med middagen på förmiddagen, och sedan ska jag träffa Lisa vid 10:00 tiden för att kika på stan. Tror det blir en bra dag, sen kommer William hem också och det ser jag galet mycket framemot!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: