Dark Mode Off / On
Fika & måltider

Vinterdäck och annat biltänk.

För ett tag sedan var jag och provkörde en bil. Så här är det nämligen jag bor i Falun men pendlar med buss till Borlänge varje dag, det har funkat sedan 2012 och man ska inte klaga, men ibland börjar jag verkligen fundera kring hur man ska göra med det här med pendlandet. På våren och hösten är det helt okej att pendla bussen är i ganska bra tid och det känns bra, men på vintern är det stressigare. Jag tänker där när snön riktigt faller ner från himlen och det är mörkt, såna dagar skulle det vara himla skönt med bil.

Så jag har provkört bil, det som är vid köp av bil är ju att man behöver vissa saker utöver själva bilen. En sådan sak är vinterdäck, som inte alltid ingår i bilpriset. Det är ju ganska självklart att man vill ha vinterdäck jag tänker på hur viktigt det är med sådana och dessutom så om man har dubbdäck lär man ju även hålla koll när däcken ska bytas. Här där jag bor känns det som snön kommer senare och senare för varje år, visst dem första små flingorna kanske faller redan i november men det snöar inte på riktigt förrän i januari. Men jag klagar inte, snö och vinter är inte min grej och jag föredrar sommaren. Men för den sakens skulle vill man ju inte riskera sitt liv? Då känns det ju självklart att man ska ha däck som är bra och inte utgör en trafikfara för vare sig dig eller dina medtrafikanter.

Related Tags:

6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: