Dark Mode Off / On
Semesterresor

Flyg Maria nyckelpiga…

IMG_8012

IMG_8011

När jag satt på stranden i Söderhamn på morgonen medan William och Björn befann sig i havet såg jag hur något flög mot mig och landade på min t-shirt. Jag tittade ner och såg då denna lilla varelse som promenerade runt på min t-shirt. Jag fick över nyckelpigan på fingret och handen och trodde nog att den skulle flyga iväg men den stannade kvar. Jag tog då och passade på att fotografera en stund. Jag minns ganska väl hur jag som barn brukade plocka massor med nyckelpigor och nästan skapa en hel farm med nyckelpigor som parade sig och levde om i en glasburk med hål som jag hade dem i. Där hade jag lagt i massor med gräs, lite vatten i botten för fukt och även jord. Jag brukade sedan efter att ha haft dem så i några dagar släppa ut dem igen oftast då där jag såg att det fanns bladlöss. Idag kanske det låter barbariskt med vetskapen i behåll, men då var det en väldigt rolig hobby.

IMG_8010

Skillnaden på att vara barn och vuxen är att jag som barn älskade insekter. Djur har jag nog alltid tyckt om, men insekter är väl inte det roligaste precis. Något jag reflekterat över att att många insekter tycker om att landa på mig. Inte bara nyckelpigor utan trollsländor, humlor, fjärilar med mera kommer gärna och sätter sig på mig. Här bjuder jag nu på några bilder från mitt möte med nyckelpigan i Söderhamn.

 

IMG_8009

IMG_8008

32 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: