Jag och William tog en promenad till Maxi idag, jag behövde handla och tyckte minsann att vi kunde ha lite VI tid tillsammans. William tog med sig en kundvagn någon lämnat här utanför till Plantagen och på vägen ser jag någon som hoppar fram. Det var en liten gräshoppa, åtminstone tror jag även dessa bruna heter gräshoppor? Jag vet att det finns gröna och dem brukade jag och min kusin kalla för vårtbitare som barn. Vet inte om detta är ett påhittat namn av oss, eller om dessa faktiskt heter så? Får erkänna att min kunskap om insekter är ganska vag.

Jag lyfte upp den lilla rackaren och la honom i min hand en stund, fotograferade med min Iphone 6s så bilderna är ju inte direkt snygga men dem funkar. När jag höll henom så där i handen tänkte jag på den där kittlande känslan. Jag brukade fånga gräshoppor i burkar som barn. Börjar låta som en riktig sadist här, först nyckelpigor och nu gräshoppor. Men det var en stor fascination hos mig att fånga småkryp och inspektera dem. Jag och min kusin som var några år äldre, brukade alltså springa runt med en burk och fånga dessa i gräset i Maggås på somrarna. Ibland fick man tag på riktigt stora och det var ju roligast av allt. När dagen var slut och det var dags att åka hem släppte vi så klart ut dem igen.

Något jag reagerade på idag när jag lyfte upp gräshoppan var William som sa; OJ jag har aldrig sett en gräshoppa på riktigt. Jag insåg då att jag inte heller sett någon på många år. Det här kan bero på att vi bor i stan. William växer upp som ett barn på asfalt och jag växte upp i Orsa där det är en blandning av by och landsbygd i ett. Vi hade hästar på andra sidan vägen och på vägen till dagis stod det både hästar och kor ibland. Men nog känns det lite konstigt att det man själv tog så för givet är inget ens barn självklart får uppleva. Men han får uppleva närhet till bio, affärer, restauranger och badhus på ett annat vis än jag fick så allt har ju sina för och nackdelar.

På Maxi fick William en Slush, jag får erkänna att det nog är första gången sedan han var 3-4 år som han får en slush av mig. Jag tycker att det är slöseri med pengar, nu fick han den i alla fall och han var glad även om jag lyckades fånga honom på en bild där detta inte syns. Han var helnöjd när tog en liten del av alla tre smakerna. Vi satt där en stund, pratade om livet igen och jag berättade något minne från när jag var något äldre än honom. Han berättade något om sig och sina vänner, vi åt och tog sedan och kikade i butiken. Jag gick och sjöng, och William gick och skämdes även om jag vet att han samtidigt tycker att det är lite kul.

Ikväll ska vi på traktorcrusing i Säter. Vi var där för cirkus ett år sedan och det var uppskattat! Riktigt kul att se alla traktorer som åker fram med släp och glada människor.

24 kommentarer

  1. Grattis på namnsdagen!:) Hehe insekter brukar vara rätt intressanta när man är liten…nu för tiden tycker jag dom är lite obehagliga!:P

    1. Haha nä alltså den stannade där bra länge fick typ locka av den sen :D. Brukar ha tur med insekter dem brukar vilja stanna hos mig märkligt nog :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: