Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv

Natur och djurriket.

Jag befinner mig i ett stadium av trötthet just nu. Nu börjar verkligen kroppen ställa in sig på att ta lov tror jag. Det är så nära nu. Jag ska ta mig för att blogga mera då, men sedan i måndags har jag verkligen bara velat ta det lugnt.

Igår gick jag för att handla och möts av en ekorre som satt helt oberörd och åt bredvid vägen. Den tittade åt mitt håll någon sekund och fortsatte sedan glatt äta. Så himla fin verkligen, älskar alla fina djur vi har i naturen.

Tänkte för någon dag sedan hur sällsynt det är att se igelkottar här i Falun. När jag bodde på Galgberget fanns det en som brukade ströva omkring där. Men här där jag bor nu har jag aldrig sett några, lite trist. Här är det mest rävar och harar istället. Jag tyckte alltid igelkottar var extra spännande som barn, mycket för att de varit nästintill exotiska här i Dalarna. Tycker även om ekorrar, spännande det där med vilka djur man tycker lite extra om.

Finns det ett stort djurliv där du bor?

26 Comments

  1. Jag bor bara typ 10 minuter från stan men ändå bredvid skogen DET är fantastiskt vi har skogen på baksidan där rådjuren brukar stå eller sova och igelkotte som kommer och äter från gården massa fåglar och ekorrar sen har jag ju min egna kanin?? naturen är verkligen magiskt vacker!

  2. Känns som att alla är inne i en trötthet just nu och det är inte alls roligt.
    Såna djur man inte brukar se är lite mer spännande. Man blir liksom som ett barn. ?

  3. Vi hade fasaner som bodde precis utanför köksfönstret i några vintrar men nu har de vandrat vidare någonstans 🙂

  4. Jag förstår dig! Jag älskar att ha naturen så nära hemmet, skogen runt knuten. Här springer det älgar, rådjur, rävar, harar, iller, ekorrar och mängder av fåglar – men ingen igelkott! Saknar det. Hemma i mitt hus hade jag en igelkott som kom och hälsade på…

  5. Hos mig bor det en hel del roliga djur ^^… har en bäver som har bosatt sig nära vår stora vik t.ex.! Sen har jag sen många år ett svanpar som är inne i sitt 3:e kull med ungar och en hel del fåglar<3 Tackar min lyckliga stjärna att jag fick växa upp i skogarna kletar kärlek =)… Naturen ligger varmast i hjärtat hos mig! Ha en fin och TREVLIG SEMESTER i sommar!

  6. Åh, jag älskar också djur! Trots att jag bor i stan så är det ofta harar och kaniner här utanför. Har även sett en och annan råtta och lite smått och gott. På vårt landställe i skogen i Värmland kryllar det av djur dock! Så underbart!

  7. Åh, vilken fin ekorre! 🙂 Igelkottar har vi massor här i byn där jag bor. Brukar alltid stöta på någon när jag är ute på kvällsrundan med hunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: