Jag bad William fotografera mig i min Orsadräkt idag. Tanken är att inviga den under midsommarafton i år. Tidigare har jag aldrig klätt på mig den själv, utan förra gången fick jag hjälp av min mamma. Så till nästa gång vet jag vad som mer behövs göras, det ska dras åt lite mera.

Jag i Orsadräkten, det är något speciellt med folkdräkt. Det värmer mig alltid lite extra när jag ser barn och vuxna i folkdräkter. Det är fint, något som vi bör vårda då detta är en långtradition och ett oerhört fint handarbete som ligger bakom.

Jag fick William att motvilligt fotografera mig, han vill ogärna tonåring som han är. Förstår honom så klart, saker skall göras lustfyllt när man är ung. Men han ställde upp i alla fall, min älskade fantastiska son. Min stolthet i livet!

Lite baksida av mig och dräkten, jag ser framemot att få bära den om sex dagar, hoppas verkligen att vi åker och tittar på en majstångsresning så jag får känna mig fin där och ta många vackra bilder på folkdräkt, kransar och midsommarstång!

Den här bilden blev så himlans bra! Visste inte ens om att han tagit den förrän efteråt, det blev som fångat i livet.

Äger du folkdräkt? Skulle du vilja äga folkdräkt?

44 kommentarer

 1. Åh, så fin! Jag har ingen folkdräkt och har nog knappt sett någon här nere i Skåne faktiskt. Tycket dock att det är väldigt charmigt!

 2. Folkdräkt är nått speciellt, jag har ingen själv… vissa tillfällen skulle jag vilja ha en 🙂
  Jättefina bilder och sista bilden var ju bäst <3

 3. Men så fint! Jag älskar folkdräkter. Har ingen själv och vet inte ens hur våra ser ut tyvärr. Men jag hoppas verkligen att det är någonting som kommer finnas kvar. Kram

  1. Åh tusen tack :). Det är samma här, är med i en grupp på Facebook som heter “Vi som gillar folkdräkter” där får man mycket information kring vilka som finns vart :D. Kan vara ett tips 🙂

 4. Jag äger ingen, men tycker om när det finns själ och känsla i ett plagg, och det tänker jag att en folkdräkt absolut skulle ha!
  Fin! ?

 5. Den va ju superfrän! Jag har faktiskt en folkdräkt dock är de då jag är i tyskland då de är en dirndl alltså en tysk folkdräkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: