En Orsakulla i sin Orsadräkt.

Jag bad William fotografera mig i min Orsadräkt idag. Tanken är att inviga den under midsommarafton i år. Tidigare har jag aldrig klätt på mig den själv, utan förra gången fick jag hjälp av min mamma. Så till nästa gång vet jag vad som mer behövs göras, det ska dras åt lite mera.

Jag i Orsadräkten, det är något speciellt med folkdräkt. Det värmer mig alltid lite extra när jag ser barn och vuxna i folkdräkter. Det är fint, något som vi bör vårda då detta är en långtradition och ett oerhört fint handarbete som ligger bakom.

Jag fick William att motvilligt fotografera mig, han vill ogärna tonåring som han är. Förstår honom så klart, saker skall göras lustfyllt när man är ung. Men han ställde upp i alla fall, min älskade fantastiska son. Min stolthet i livet!

Lite baksida av mig och dräkten, jag ser framemot att få bära den om sex dagar, hoppas verkligen att vi åker och tittar på en majstångsresning så jag får känna mig fin där och ta många vackra bilder på folkdräkt, kransar och midsommarstång!

Den här bilden blev så himlans bra! Visste inte ens om att han tagit den förrän efteråt, det blev som fångat i livet.

Äger du folkdräkt? Skulle du vilja äga folkdräkt?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “En Orsakulla i sin Orsadräkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: