Idag regnar det, och vet ni det känns riktigt bra. Marken behöver vatten och jag tror att regnet idag kan göra växtligheten lite gladare. När jag ändå skriver om regn tänkte jag visa er glaskaraffen jag köpte i fredags på COOP, den kostade 10 kronor och är perfekt i kylskåpet att dricka vatten nu. Blev inspirerad när jag var hos mamma förra veckan, som hade en karaff i kylskåpet.

Jag startade min dag med att skjutsa Williams farfar till tåget, tog sedan och åkte till ICA MAXI här i Falun och köpte några förnödenheter. Jag är i dagsläget ensam vaken eftersom William ligger och sover ännu, det är ju som ni vet sommarlov.

Vad gör du idag? Har du några roliga planer för dagen?

100 kommentarer

 1. Oj det känns lite som man är på försäkringsverket och fyller i en talong när man ska kommentera här ,Hihi. Mycket att läsa igenom . Jag ska storstäda första dagen på min semester , för att sedan slippa under resten av min semester.

  1. Haha ;). Ja alltså detta uppkom av att jag ledsnade på “Fin blogg”, “Tävling i min blogg” och liknade kommentarer. Lika så när någon gav personangrepp här, anser att man får ha en åsikt men på ett fint sätt :).
   Låter som en typiskt första dag på semestern ;). Städningen kommer som ett brev på posten :-p

 2. det regnar här också faktiskt, lite tråkigt eftersom efter idag är jag ledig fyra dagar och vill inte ha regn då 🙁

 3. Vilken snygg! Själv har vi faktiskt växlande molnighet samt ganska varmt ändå här i Norrland. Mina planer för dagen är jobba halvdag. Så egentligen intge galet mycket. har ändå haft sovmorgon då jag börjar 12:30 idag.

  1. Ja den var riktigt fin faktiskt och för det priset såg jag det som ett fynd ;). Låter skönt det med :). Vi behövde lite regn här i Dalarna, så tror det här blir bra för skogen och marken :D. Låter ändå som en fin dag för dig :). Halvdag kan vara perfekt 😀

 4. Här är vädret drastiskt sämre så det blir nog en dag inomhus. Jag har en bok på gång och hemmet skulle behöva en översyn. Får se hur flitig jag kommer att vara 😉

  Ha en bra dag!

 5. Åh! Regn! Det hade vi behövt här minsann.
  Jag har ofta en flaska på G med nåt drickbart i, en plast dock, från Tupperware.
  Oftast svartvinbärssaft, då det är det godaste jag vet, förutom kaffe då. 🙂

  Ha en fin dag! 🙂

 6. Det behövs verkligen regn nu efter allt härligt solsken, men helst kan det ju regna på nätterna och vara soligt på dagarna 😀 Jag ska pyssla här hemma idag och packa igen för imorgon bär det iväg igen på en lite kortare tripp. Blir ner till Västervik och över med båten till Visby över dagen och sedan tillbaka till Västervik. Roligt med lite kortare turer så man får se lite mer av vårt avlånga land 😀 Hoppas du får en fin fortsättning på dagen! Kram <3

  1. Ja verkligen. Jag älskar sol och värme, men vill inte att det ska börja brinna för det är så torrt. Till sist får man ju inte grilla eller någonting :/

 7. Jag håller med om att det är skönt när det regnar emellanåt så växterna får vatten och man får en paus från den höga värmen 🙂

 8. Idag så tar vi de bara lugnt !!! Rätt så tråkigt väder här idag men de är de värt efter några veckor med 26-30 grader värme.

 9. Vi har också haft lite sämre väder idag men inget regn.. Hoppas på sol i morgon igen..

 10. Fin karaff! Ja, regn kan behövas ibland. Jag har åkt mountainbike för första gången, i Säfsen. Hela 20 km första turen, puh! 🙂 Ha en fortsatt fin vecka!

  1. Visst är den söt :). Ja det är verkligen så, känns läskigt att marken är så torr. Åh bra jobbat! Det måste jag verkligen säga :D. Detsamma fina du <3

 11. Sommarregn är ju väldigt skönt, i alla fall när det kommer sällan. Doften, färgerna, luften är så härliga då. 🙂

  Idag har det blivit lite fix inför vår resa nästa vecka, lite balkonghäng och så promenad.

 12. Jag saknar regnet för jag värnar mer om jordens natur än människans välbehag med vädret =P… Hinner en hel del när det regnar också! Jag älskar fint väder och när solen tittar fram men lika så med denna mysiga spänningen med ovädret<33 Lagom är bäst och alla ggr när det gynnar vårt jord i första hand! Ha en fortsatt GLAD SOMMAR i alla väder å vind ^^

  1. Jag tyckte det var skönt med det lilla regn vi fick. Det är så torrt, man blir rädd för bränder :/. Dessutom dör ju djur av foderbrist också så ja vatten behövs. Regnade kort dock bara några få timmar.

 13. Så fin karaff! Jag kör med en vanlig tillbringare i kylskåpet 🙂 Jag har inte kommit in på din blogg på ett par dagar, sidan har bara varit helt vit..

  1. Visst är den, till riktigt bra fyndpris :D. Det funkar med tillbringare också. Jag är bara så värdelös på att plocka fram ;).
   Förstår det är ONE.com som jag har som webbhotell/domänleverantör som krånglar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: