IKEA i Borlänge, och att möta min “gamla” elev med familj.

Igår åkte jag och Björn till Borlänge i min bil. Han ville dit för att kolla på stereo till bilen, och jag ville dit då jag hade 100 kronor i presentkort på IKEA. Dessutom hade en av mina gamla elevers mamma köpt filmer av mig, kan tillägga att jag just nu säljer massor med filmer även för barn på DVD och några Blu-ray på en Blocket-Annons som jag kan skicka om ni betalar porto. Nostalgipaketet är sålt, men resten finns kvar.

Hur som helst vi besökte IKEA och där provade jag deras vegetariska tacotallrik, riktig god var den så kan rekommendera det om ni ska göra ett besök där. På restaurangen såg jag Mirre-Sweetwords med familj. Vågade inte hälsa men skrev det istället till henne efteråt, lite roligt när man ser folk vars bloggar man läser tycker jag.

Vi kikade in snabbt på IKEA och jag köpte då ett ny klädsel till min sminkstol för 100:- samt två glasskålar. Fick betala 38:- efteråt eftersom jag hade presentkortet. Sedan åkte vi för att överlämna filmerna till min “gamla” elev. Det var så fint att se henne och familjen, blev en kram och så pratade vi en stund. Nästa gång jag åker till Borlänge ska jag passa på att besöka dem längre. Det är något speciellt med den klassen jag hade från de var 6 år, jag ville så gärna följa med dem till sexan. Men så fick jag inte det av min dåvarande chef eftersom jag blev utmattad. Det i sin tur ledde till att jag sa upp mig, jag såg verkligen ingen mening med att arbeta kvar då. Den klassen var verkligen det enda som höll mig kvar, de har för alltid en speciell plats i mitt hjärta. Så att träffa henne med familj var så himla fint verkligen, är glad att jag hållit kontakten med dem.

Vi åkte sedan mot Falun, Björn tittade på VM som typ alla andra och jag sov en stund. Sedan drog vi mot Kniva. Där tvättade Björn sin Plymouth och så drog vi mot Grycksbo för att gå på deras Pizzeria. Kan rekommendera pizzan där, den var helt lagom stor och jättegod! Björn tog en kebabtallrik, sedan åkte vi till Björns kompis Danne och sambo. Björn tog en öl där och så körde jag hemåt.

Det var en lugn lördag, och idag ska jag hämta William som varit på läger klockan 14:00. Jag ska hämta ut allergi och astmamedicin, posta ett paket och sedan är det tipspromenad i Kniva i eftermiddag.

Vad ska du göra idag? Några speciella planer?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

66 thoughts on “IKEA i Borlänge, och att möta min “gamla” elev med familj.

 • 8 juli, 2018 at 10:55
  Permalink

  Härlig lördag 🙂 Och bra tips det där med deras vego-tallrik. Ska testa nästa gång jag är där 🙂 Idag ska vi till kyrkan och sen ska vi vidare till en jättefin och kul lekpark med kidsen. Blir en bra utflykt idag 🙂

  Reply
  • 8 juli, 2018 at 11:00
   Permalink

   Ja testa den :). Det var jättegott, kändes också som en lagom portion :). Åh så mysigt att besöka kyrkan :). Brukar ni gå i kyrkan? 🙂

   Reply
  • 8 juli, 2018 at 12:08
   Permalink

   Tack detsamma fina du :). Tråkigt att du ligger i sängen 🙁

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 11:17
  Permalink

  Ja jag såg också på hennes blogg att hon skulle till Borlänge. Kul att det finns så många bloggare härikring. Jag tänker mig annars att alla bor i Stockholm (fast jag vet att det ju inte alls är så) 🙂 Kul med tacotallriken. Då ska jag testa den nästa gång. Jobbar på Ikea nu men är sällan där som kund förutom i restaurangen då som har så bra pris. Ska dock plocka ut några presentkort jag också och köpa en ny fåtölj där snart. De retro strandmon är så fina!

  Reply
  • 8 juli, 2018 at 11:53
   Permalink

   Så roligt :). Tycker också det är kul att det finns ett gäng, jag är ju medlem i Influencers of Sweden och vi har en liten Dala-grupp där. Om du är medlem i INOS får du gärna söka dig dit, tanken är väl att vi skulle träffas allihopa någon gång :).
   Ja den var väl värd priset, kul att du jobbar på IKEA :). Då antar jag att du gärna vill därifrån på dagarna med ;). Just jobbet brukar man inte vilja vara på under sin fritid 😉

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 11:23
  Permalink

  det är roligt att besöka ikea 🙂 man hittar alltid nåt att köpa med sig hem. haha 😛

  Reply
  • 8 juli, 2018 at 11:51
   Permalink

   Ja det bukar vara väl värt besöket :-p, som du skriver man hittar alltid något 😉

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 11:43
  Permalink

  Idag söndag så blir det hemfärd om några timmar…
  Just nu dricker jag kaffe 🙂

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 13:02
  Permalink

  Vad kul att du såg Mirre inne på Ikea och ibland är världen liten. Ha en fin dag! 😀 Kramis

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 14:29
  Permalink

  Åå måste också testa vegetariska tallriken nästa gång jag är där!

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 15:39
  Permalink

  Här blev det stranden och nu ska Husse se Formel-1. Själv fortsätter jag med min bok.

  För några månader sedan hejade en ung man med en liten dotter glatt på mig och han började prata. Vi småpratade ett tag men jag kunde absolut inte placera honom. Plötsligt trillade polletten ner och jag insåg att det var en av mina första elever. En kille som ansågs vara ett “hopplöst fall” i åk 1-3 och som jag fick i åk 4. I tre år gick han i min klass och vi kom väldigt bra överens. Nu var han själv pappa och allt hade gått väldigt bra för honom. Han verkade så glad över att träffa mig och det värmde verkligen mitt hjärta!

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 11:01
   Permalink

   Åh så varm jag blir i hjärtat av att läsa detta, det är ju just de eleverna man känner det där lilla extra för. När de lyckas och fortsätter med det. Så himla fint verkligen, sedan tänker jag vilket intryck du måste gjort på honom eftersom han stannade och pratade med dig :). Du är förmodligen den läraren som förändrade en del av hans liv <3.

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 15:56
  Permalink

  Lite senare eller rättare sagt vid 18 så ska ja & sonen umgås så vi ska kolla på monster truck show.

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 17:11
  Permalink

  Pizza är inte så fel! 😀

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 18:14
  Permalink

  åh vilken smarrig veg taco tallrik den vill ja pröva <3

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 18:37
  Permalink

  Så trevligt med IKEA! Och kul att möta en gammal elev! 😀

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 19:08
  Permalink

  Åh, jag har också sett den där Taco-tallriken. Men det såg så lite ut när jag var där, var det en lagom lunch-portion? (Allt är såklart relativt, alla äter ju olika mycket, men ändå…)

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:49
   Permalink

   Jag tyckte det var helt lagom, blev mätt :D. I ögat såg det lite ut men det var alldeles lagom :). Fast sen är det ju som du skriver relativt :-p. Det jag tycker är lagom kan ju någon annan tycka är för lite eller för mycket :D.

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 19:43
  Permalink

  Låter som en riktigt härlig dag Ska försöka ta mig till IKEA nu i veckan. ?

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 20:30
  Permalink

  Jag kör mest truck och är på varuutlämningen så jag ser mest kartonger och går gärna i butiken på min fritid 🙂 Fast vi köper inte så mycket så behovet finns sällan. Jag har inte gått med där än. Har funderat på det men känns som om jag kommer gå ekonomiskt back på det då jag inte tjänar så mycket pengar på mitt bloggande. Fast kanske skulle lära mig lite tips och tricks och det skulle bli tvärs om egentligen. Borde ju gå med bara för den gruppen. Vore kul att ses även om jag hatar att mingla och nätverka (därav stor fan av bloggar och insta som sätt att umgås).

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:40
   Permalink

   Haha ja så kanske det inte är lika uttröttande :D. Jag köper egentligen bara på IKEA när jag behöver något med, är klart att går man in hittar man något men jag försöker att inte handla om jag inte behöver. INOS är absolut värt det ändå :). Summan är verkligen väl värd att betala för :), man kan ju bli medlem utan PRO också men då är men med på sidan samt får tillgång till Dalaforumet på FB 🙂

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 20:57
  Permalink

  Alltid så kul med presentkort så man själv slipper att betala så mkt haha 😀

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:33
   Permalink

   Ja inte sant :D. Det blir liksom aldrig fel med presentkort 🙂

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 21:50
  Permalink

  Jag funderade faktiskt på tacotallriken när jag var på IKEA i tisdags, men i sista stund så ångrade jag mig och tog rödspätta istället, men den var helt okej den också. Roligt att strosa runt på IKEA. Jag shoppade lite till min äldsta son som ska flytta hemifrån den 1 augusti – snart är två av fyra utflugna ur föräldrahemmet. Tiden går verkligen fort! Så tråkigt att din chef inte var mer förstående, men ändå härligt att höra att du har kontakt med gamla elever <3 Hoppas du får en riktigt fin kommande vecka! Kram <3

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:36
   Permalink

   Låter gott det med, även om jag inte äter fisk längre :). Åh måste kännas konstigt det där med att barnen flyttar ut, tänker på saken då och då själv :).
   Ja hen var inte den förstående typen, men är glad över att ha kontakten med eleverna fortfarande :).

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 23:09
  Permalink

  Låter som det hanns med mycket! Mysigt med ett fint återseende! ?

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 23:11
  Permalink

  Lugnt är det här. Idag var det ju ingen fotboll så jag hade kontroll över fjärrkontrollen!!

  Reply
 • 8 juli, 2018 at 23:11
  Permalink

  Hihi jätteskoj att du skrev till mig och berättade och såklart hade det varit toppenkul om du hade kommit fram till mig <3,

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:30
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Nästa gång kommer jag fram 🙂

   Reply
 • 8 juli, 2018 at 23:12
  Permalink

  Kom min kommentar fram? Skrev i alla fall att det var jättekul att vi “sågs” på IKEA och såklart varit kul om du kommit fram <3

  Reply
 • 9 juli, 2018 at 07:52
  Permalink

  Nämen va roligt att du “träffade” Mirre. Va synd du inte vågade säga hej. Det hade hon säkert uppskattat.. Ses vi någon gång måste du säga hej.. ?

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:29
   Permalink

   Ja det var roligt :). Tycker bara att det är så svårt att veta om folk känner igen en :-p. Blir så knepigt om man säger hej då. HAHA! Sen vet man ju inte om den andra uppskattar att man hälsar. 😀
   Absolut det gör jag :D.

   Reply
 • 9 juli, 2018 at 09:11
  Permalink

  Åh så fint att du har kontakt med henne och familjen 🙂

  Reply
  • 9 juli, 2018 at 10:27
   Permalink

   Ja det är fint :). Är glad över att faktiskt ha den förmånen 🙂

   Reply
 • 9 juli, 2018 at 20:06
  Permalink

  Det var lite komiskt.. Idag var jag på Ica och handlade då såg jag en tjej som läser min blogg och som vi har varandra på Instagram.. Vi har inte träffqts tidigare men jag var bara tvungen att säga hej.. Tänkte lite på ditt inlägg då.. ??

  Reply
  • 10 juli, 2018 at 10:39
   Permalink

   Åh så kul :D. Roligt att du hittade henne där :). Jättekul även att du gick fram 😀

   Reply
 • 9 juli, 2018 at 22:33
  Permalink

  Oh, visste inte att IKEA hade börjat med Taco-tallrik 😀 Skall jag testa någon dag!

  Reply
 • 10 juli, 2018 at 13:42
  Permalink

  Tips promenad i kniva. Där bor min pappa med sin nya fru nära Kniva bystuga. Varit där för flera år sedan men längtar åter de va så vackert där.

  Reply
  • 10 juli, 2018 at 22:44
   Permalink

   Men så roligt :D. Är så få som vet vart Kniva ligger :). Spännande att de bor nära det, sonens farmor samt gammelmormor på hans pappas sida bor i byn, samt sonens pappas moster. Känner du människor i Kniva utöver din pappa och hans nya fru? 🙂

   Förstår att du längtar dit, det är väldigt vackert där 🙂

   Reply
 • 10 juli, 2018 at 16:24
  Permalink

  Så härligt att ni har hållit kontakten. Även jag och min familj fick fina relationer med mina gamla lärare och har lite sporadisk kontakt än idag trots att det är över 15 år sedan jag lämnade den skolan. Det är så fint tycker jag!

  Reply
  • 10 juli, 2018 at 23:05
   Permalink

   Ja det är fint, är så glad över det :). Fint även att läsa om din kontakt till din lärare 🙂

   Reply
 • 11 juli, 2018 at 19:36
  Permalink

  Vad skoj med Ikea, det är en affär man alltid hittar något skoj i 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: