fbpx
Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Semesterutmaning – 3. Mina 5 favoritplagg i sommar

Funderade ett tag på detta favoritplagg under sommaren. Min garderob är ju lite minimalistisk på ett vis, eftersom jag rensar bort plagg jag aldrig använder. Men ska nog lyckas att få ihop några ändå.

Först ut är min Orsadräkt. Den använde jag för första gången på midsommarafton. Tanken är att i framtiden även bära den på sommarlovsavslutningar i mitt jobb som lärare. Ett vackert plagg, med kulturen från den hembygd jag är född och uppvuxen i.

Nästa plagg ut är min prickiga klänning från Meandi. Känningen som är sval och så där perfekt fin i sin enkelhet. Eftersom jag gärna kör någon av Björns raggar/amerikanska bilar under diverse tillställningar passar den perfekt till det, men även bara som skönt sommarplagg.

Min femtiotalsklänning som jag brutit både på skolavslutningar, cruising och tillfällen när jag velat vara extra fin. Jag fullkomligt älskar den.

Det enda plagget jag äger från Gina en vit långklänning som varit med mig på skolavslutning, midsommar och dagar i solen. Jag har fått sy fast en del knappar då Gina som de själva sa till mig 4 timmar efter ett köp av en kjol som gick sönder i tyget av beröring “vi på Gina är kända för dålig kvalite”. Efter det bemötandet så slutade jag handla på Gina, jag menar vem vill handla på en butik som själva erkänner att de är kända för sin dåliga kvalite. Kan även säga att det var butikschefen som sa detta.

Sist ut min svarta t-shirt jag använt massor i sommar. Den är från Meandi och luftig i tyget.

Inlägget är en utmaning som finns på Englas showroom.

36 Comments

  1. Kommer på mig själv i läsandes stund att jag har FÖR mycket kläder men jag älskar kläder o skor hi hi kram o fina plagg du har

    1. Det är vanligt att det är så, jag rensade ur min garderob 2015 och behöll bara de plagg jag använder. Det var skönt som en rensning av livet, man kan ha så mycket som finns men aldrig används. 🙂

  2. Jag har en garderob full med kläder men ändå har jag typ inget att ta på mig 😉
    Nä men allvarligt så visst är det väl så att de flesta av oss vanligtvis går i nästan samma kläder var å varannan dag 🙂

  3. Att äga en folkdräkt är mäktigt ^^… ett av absolutaste käraste jag har själv! Sååå jäkla stolt över min egen och jag blir alltid rörd av tanken<33 Vi är verkligen lycklig lottad!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.