Vad är ett svek? Hur symboliseras svek? Är det svek från någon som inte är medveten om det, eller svek från någon som sårat dig rejält? Ordet är verkligen starkt, jag har precis som alla andra blivit sviken. Eftersom jag har en HSP-personlighet så gör det också att svek gör rejält ont för mig. Det behöver inte vara så att någon sviker mig medvetet, men jag vet att jag påverkas av dess faktum.

I många år kände jag ett svek gentemot min pappa och hans död. Jag var nio år när han dog och jag tror att det bubblade upp många känslor speciellt som tonåring. Jag hade aldrig någon chans att ställa honom frågor, visst kunde han inte hjälpa sin död men det var ändå tungt.

Jag har även blivit sviken av människor jag varit kär i. De har kanske varit otrogna eller så bara oärliga. Det är nämligen så att en lögn eller oärlighet känns extra mycket som ett svek för mig. Frågan är så djup, men samtidigt väl värd att reflektera över.

Hur tänker du kring svek?

Inlägget är en del av Englas Showrooms utmaning.

 

35 kommentarer

 1. Tyvärr har jag blivit sviken allt för många gånger i mitt liv, det gör lika ont varje gång. Som om såren aldrig riktigt läker. Ett svek kan vara många saker. <3

 2. Jag tar också extremt illa vid mig av svek, tycker det är superjobbigt faktiskt! Jobbigt med din pappa, beklagar verkligen sorgen! Massor av kramar!

 3. Jag brukar välja bort de som inte är intresserade av att vara mig trogen och inte bry mig så mycket mer om det. Jag har, så vitt jag vet, aldrig blivit bedragen. Folk runt omkring mig som jag vet har svårt att hålla sig till sanningen brukar jag inte ta så allvarligt på heller. Man får ta dem som de är och inte bry sig eller dela med sig av sitt innersta till just dem. 🙂
  Anna recently posted..Salta bad

  1. Jag har också valt bort människor ur mitt liv, men tror också att vissa kanske får mer av svek än andra. Vad det beror på kan jag dock inte svara på 🙂

 4. Jag är nog inne på lite samma spår som du. Nu för tiden försöker jag inte ta de omedvetna sveket personligt, beroende på vad det handlar om – den andra personen kanske inte har uppfattat det på samma sätt.

  Jag växte upp med en frånvarande pappa och kände därför svek från honom om och om igen när han sporadisk dök upp men sen försvann igen. Det var just de där brutna löftena och det sporadiska som var det största sveket.

  Idag kopplar jag svek mycket till det du skriver – lögner och oärlighet.

  1. Intressanta tankar, jag känner väl igen mig. Jag tror svek kan vara så också, olika vid olika delar av livet? Kanske beroende på när man upplever dem 🙂

 5. Att bli sviken är sorgligt. Med perspektiv och lite mod kan man dock även i det lära sig viktiga saker om sig själv så att man rustar sig för ett ökat välmående framåt. Så tänker jag. Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: