Så varmt att man sover dåligt.

Jag har alltid älskar värme, det har aldrig bekommit mig tidigare att det kan vara för varmt. Men nu känner jag nog så, vi har knappt fått något regn alls under flera månader. Regn är viktigt för att det ska se fint ut. Ni vet gröna gräsmattor, gröna löv på träden och blommor. Här i Falun är gräsmattorna gula, det faller höstlöv redan och det där fina med sommaren är nu bara värmen. Skriver man något sådant då gnäller man, du får liksom inte påtala att det nog är lite för varmt nu.

Men det gör jag, under 3-4 veckor har jag rullat runt i sängen. Jag svettas konstant och sover utan täcke. Öppnar man balkongdörren kan jag ge sig sjutton på att det lik i natt luktar brandrök. Fläktar är slutsålda prick överallt, och jag längtar efter regn. Inte varje dag men i alla fall på natten så man kan få lite fuktighet.

Nu idag kommer regnet enligt väderleksrapporten. Det är välkommet, jag tror kanske främst för djuren som torkar ihjäl, alla gräsmattor och även vattendragen. Jag vill inte ha regn i flera veckor, men i alla fall lite regn som ger fukt och en mindre huvudvärk.

Nu kommer någon tänka, vad alla gnäller över vädret. Fast vet du, jag gnäller inte, jag påpekar och det är två skilda saker. Jag påpekar att det behövs vatten till naturen, om jag gnällt hade ni hört “ÅH det är så jobbigt, fy vad jobbigt det är” men det säger jag inte. Det enda orden som förs från mina fingrar till skärmen är önskad om lite fuktighet för naturen.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

19 thoughts on “Så varmt att man sover dåligt.

 • 28 juli, 2018 at 09:54
  Permalink

  Jag löngtarninte men välkomnar regn, det behövs verkligen nu!

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 13:09
   Permalink

   Ja det behövs, men tror det är för lite för att påverka speciellt mycket tyvärr :/

   Reply
 • 28 juli, 2018 at 11:22
  Permalink

  Det där med hur folk tolkar, uttrycker och ta sig till å från andra är ett spännande kapitel i människan lmao MEN det finns ändå några regler och verktyg med hur man kan gå tillväga. Jag var skit less på skolmiljön och att äns vara i byggnaden MEN något som jag riktigt tyckte var och är fortfarande intressant så är det språkkunskap och dens uppbyggnad. Förstår man grunderna i språket, oavsett vilket, så blir det oerhört mer lättare (tycker iaf jag) att hantera, lära sig och förstå =)
  Jag tycker många har oerhört dåligt språkkunskap för hade många haft en bredare och djupare kunskap på språket så skulle det inte blivit missförstånd och tar åt sig, gör det till något personligt. Hur man som här ser/läser skillnaden på gnäll och påpekning + att man ska ändå få LOV att skriva och säga ifrån! Aldrig OK att genuint skadar en men ibland ska man också kunna få lov att faktiskt ge ett ärligt svar och ett personligt tyckande.

  NU vill jag ha regn för jag gråter med vår älskade planets Djur&natur-livet!! För min del och andras människor så skiter jag faktiskt i värmeböljan =P… vårt eget fel att det har blivit så!

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 12:59
   Permalink

   Det är verkligen så där, sen används många ord lite i fel mening anser jag.
   Vi fick regn igår, så skönt 🙂

   Jag skiter inte i människor som blir sjuka, det är nämligen INTE alla som påverkat miljön. Barn som föds har aldrig gjort något som skadat miljön, den äldre generationen använda inte massa plastförpackningar och skit. De största miljöbovarna är ändå dem som sitter i stormakter och inte gör ett skit. Men jag bryr mig ändå om sjuka, barn och äldre för det är knappast deras fel att folk häller olja i haven, eller tillverkar plast och överfiskar.

   Reply
 • 28 juli, 2018 at 12:02
  Permalink

  Än så länge har vi det relativt grönt, all snö vi hade i vintras gav marken en ordentlig rotblöta, men det behövs regn, det är mycket som förstörs av denna extrema torka… bönderna har inte tillräckligt med foder till sina djur.

  Sover oxå dåligt, svårt att sova då temperaturen i sovrummet är +27 vid halv 1 på natten… jag börjar känna att det varit för mycket dålig sömn senaste veckorna, måendet blir sämre liksom tålamodet.
  åsa i åsele recently posted..Lite fler bilder * söndag och tisdag – namndagsbarn

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 13:03
   Permalink

   Vi hade också rejäla mängder men det tycks inte hjälpt här :(. Fast vi har haft värmen konstant nästan sedan i maj så är nog inte helt konstigt :/

   Reply
 • 28 juli, 2018 at 12:34
  Permalink

  Jag håller helt och hållet med dig. Har också alltid älskat värme och njutit av den men nu är t o m jag väldigt påverkad och undviker att gå ut på dagarna om jag inte måste. Det är tidiga morgonpromenader som gäller (vid sextiden). Det är väldigt tomt med djur i skogen och de har nog tagit sig till något ställe där det finns vatten. Hittills idag har det kommit 2 mm regn men det dunstar bort lika snabbt igen. Jag vill har mycket mer!
  Ibod11 – Ingrid recently posted..Snabbt beslut

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 12:51
   Permalink

   Visst är det en underlig känsla när man är sådan som älskar värme faktiskt tycker det är jobbigt? Jag känner så i alla fall :/. Är inte alls van vid att vilja befinna mig inomhus på grund av värmen.

   Reply
 • 28 juli, 2018 at 22:32
  Permalink

  Vi har aldrig haft så lite vatten i brunnen som vi har nu. Och vi skulle verkligen behöva massa med regn för att minska brandrisken i skogen som ligger 3 meter från vårat hus.Och precis som du skriver naturen o djuren behöver verkligen vatten.

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 12:26
   Permalink

   Usch förstår det :(. Är verkligen jättelite vatten på många platser :/

   Reply
 • 29 juli, 2018 at 01:26
  Permalink

  Jamen jag tänker väldigt mycket på dom stackars djuren, inom hyresområdet där jag bor ställer många fram skålar till djuren ute för att dom ska få i sig väskan!
  Sanna recently posted..Räcker det hela året?

  Reply
  • 29 juli, 2018 at 12:20
   Permalink

   Ja fy, i år tänker man verkligen på djuren. Jättebra att ställa ut så det finns vatten åt dem.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: