Först ut dyker så klart min Orsadräkt återigen upp. Det är plagget jag kan använda när som helst. På dop, bröllop, skolavslutningar och självklart midsommarafton. Jag älskar denna dräkt som visar mitt ursprung men del av Dalarna och min del av mitt liv.


Min gråa långa kofta från Me and i. Den använder jag ofta under höst till tidig vår, den är varm och fin. Passar att slänga på sig, och når ner över rumpan så man slipper visa rumpis när man har leggings.

Min gråa sjal med stjärnor på som Anine Bing skapade åt Blingo för flera år sedan. Jag köpte den med blå, och ville sedan ha den grå men den var slutsåld. Hittade den för något år sedan oanvänd på Tradera så köpte den. Dessa fina sjalar från Blingo används flitigt vintertid.

Min blommiga blus köpt på Tessiesshop, jag älskar den då den är luftig med härliga armar som liksom blir som vingar. Används ofta sommar och vår.

Min Ariel hoodie, den är så cool. Används ofta, köpt på MadLady. Passar en Disneynörd som mig.

Min t-shirt jag köpte då jag ville berätta för omvärldens hur för jävligt det är med våldtäkt. Köpte den långt innan #metoo började. Det står ”Jag vill inte knulla, tack för visad hänsyn” på den. Jag har aldrig haft den på min ute, men det är som sagt för att visa vad jag anser om just våldtäkt.

Min tröja det står ”They see med rollin, they hatin” på så galet söt.

Calvin Klein underkläderna, absolut de bästa så mjuka och sköna. Använder typ bara sådana underkläder numera.

Min fine ass feminist t-shirt. Den är liksom också ett sånt där bevis på att sådant är viktigt för mig.

Sist men inte minst, min underbara morgonrock. Jag älskar den, fick den av William och Björn förut och den är välanvänd.

Inlägget är en del i semesterutmaning som Engla Showroom håller i.

55 kommentarer

 1. Så fin din Orsadräkt är! I en folkdräkt är man alltid rätt klädd när det gäller vissa tillställningar. Synd att det inte är så vanligt längre, i alla fall inte här. På midsommarafton har folkdansgillet folkdräkter samt några till men det är inte många längre.

  1. Här i Dalarna är det ännu vanligt, men upplever även att folkdräkterna är på väg tillbaka. Är med i en grupp på Facebook som heter ”Vi som gillar folkdräkter”, riktigt spännande att se hur intresset tycks växa 🙂

 2. men så många favoriter
  ja tycker det är jätte fint med folkdärckter o speciella tillfällen

  lilla sjöjungrfrun gillar ja verkligen fortf o kan inte fatta varför barnen är för stor för den hi hi

 3. Vad fina plagg du har! 🙂 Morgonrock for the win! Haha! Så himla skönt att vandra omkring i och jag är nog inte ensam om det kan jag tro! Kul inlägg för all del!

 4. Gud vilken rolig utmaning!! Hade jag inte varit så efter med alla mina inlägg hade jag lätt som en plätt hakat på!
  Jag gillar din nummer ett mest!!
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa