Riktigt spännande tema, sådant här tycker jag är mycket intressant nämligen. Jag känner lite att alla tre går in i varandra. Någonstans tror jag att vi föds som oskrivna blad som sedan får olika vägval att göra omedvetet. Det är alltså så att på ett vis är våra liv förutbestämda men vi har valmöjligheter att göra som påverkar hur vägen blir i slutändan. Vägarna beroende på hur vi tar dem är bestämda.

Jag tror att det finns en mening med livet, jag tror även att vi kan påverka livet i viss grad. Sedan kan jag se det är fruktansvärt att vissas öde verkar vara värre än andras. Livet är orättvist, men någon gång bör ju alla få någon form av rättvisa i livet.

Tror du på ödet?

29 kommentarer

 1. Kul inlägg! 🙂 Jag vet nog inte vad jag tror på riktigt, men jag tror på att man ska ha mål och drömmar och att framför allt våga uppfylla dem, att vi har valmöjligheter till vilket liv vi vill leva och får chanser som ska tas på vägen. 🙂
  Johanna Utterberg recently posted..RUTINER SOM SKAPAR VÄLMÅENDE

  1. Beror lite på där, jag tänker att om man föds utan bra förutsättningar är det svårt att ta sig framåt med valmöjligheter. Med rätt förutsättningar absolut, men om man saknar förutsättningarna är det ju inte alls lätt att välja det liv man vill leva. Det är ju tydligt också om man ser ut i världen med fattiga och rika som ett exempel. Föds ju rik har du valmöjligheten, men föds du fattig kanske du aldrig kan börja skolan och gör du det kanske du får avsluta den tidigt eftersom din familj inte kan försörja dig.

 2. Vi har där samma tro. Tror också att vi har fri vilja men på nåt sätt är de förbestämda. Som om någon känner oss så väl så det vets vilken väg vi kommer ta och vilka val vi kommer ta. Ödet – absolut! Det tror jag på.

 3. Haha, jag känner mig jättetråkig men jag tror inte på något som jag inte har sett eller som inte är bevisat 😉 Ibland önskar jag att jag kunde vara lite mindre skeptisk.
  Ibod11 – Ingrid recently posted..Snabbt beslut

  1. Du är inte alls tråkig. Alla är olika, jag vill nog tro på något då jag skräms av att bara dö och att inget sker efteråt så tror nog det är lite därför 🙂

 4. Jag tror på ödet, o jag tror att det finns en mening med livet. Men jag vet dock inte ännu vad meningen är, men det kommer jag nog hitta. Jag tror att saker händer av en anledning, och allt som är ”meant to be” kommer hända förr eller senare! Kram
  Freja recently posted..Stan + jobbintervju!

 5. Jag har alltid på något sätt trott på ödet, att de man gör kommer påverka en och att de mesta sker av en anledning, konverterade sedan till Islam för drygt 2 år sedan och känner mig verkligen såå hemma i religionen. Jag tror alltså på att livet är en prövning och de du gör kommer att påverka dig., att man ständigt blir prövad och testad för att både bli starkare men även för att ledas till rätt beslut och liv 🙂

 6. tror på att allt sker utav en mening men ja förstår inte alltid meningen , tror att allt är förbestämt för annars om just DET hänt så hade aldrig DETTA hänt heller för det hade inte gått ja man kan fundera i mängder
  ullie recently posted..Är det dax att resa nu ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: