I fredags åkte William och Björn till Hedemora, och var då självklart även till Skäve en sväng eftersom Björns farmor bor där. Jag bad dem att köpa med sig mjölk från Kulinariet åt mig. Som jag skrivit tidigare försöker jag att alltid köpa mjölk därifrån. Eftersom man fyller på mjölken själv när man som i mitt fall redan handlat en glasflaska därifrån. Eller så köper man en glasflaska på plats och fyller i mjölken. Den är så där gräddig och smakar precis som riktig mjölk ska göra.

Igår hade Björn bjudit in till takläggarfest på sin mormors altan. Han har nämligen bytt ut taket och målat med mera där. Det blev riktigt bra, så han bjöd på vin och chips. Vi handlade sedan från Hosjöpizzeria, jag fick ta med mig beställningen från alla som skulle äta eftersom jag tog bilen. För er som tror att jag drack vin, så kan jag lugna er med ett nej. Det finns få saker jag dömer, men en av de saker jag dömer hårt är rattfylleri. För mig finns det inga ursäkter som rättfärdigare att köra full. Att sätta sig vid ratten och riskera andras liv är aldrig okej.

Idag är det söndag, och jag hörde just mullrande från åskan. Så jag antar att det är vad som kan väntas idag. Jag hoppas det försvinner lagom till tipspromenaden i Kniva vid 17:00, för jag hade tänkt gå den idag.

Vad har du för fina söndagsplaner?

69 kommentarer

  1. Visst är det :). Jag älskar just att det är så, blir så mycket mer miljövänligt också. Inget papper utan en flaska som kan användas om och om igen :). Önskar alla butiker gick över till det 🙂

 1. Sådan “färsk” 😉 mjölk har jag nog icke druckit sedan jag var barn och vi hade egna kor,
  jag var väl kanske 12, 13 år när mina föräldrar bytte ut mjölkkorna till slaktdjur, typ tjurar.

  Här finns det en lokal mjölkbonde ungefär 3 mil bort, men dem har ingen “mjölkförsäljning”.
  åsa i åsele recently posted..Skyltsöndag i Blogglandia

  1. Åh så fint att läsa att du vuxit upp på bondgård :). Jag älskar det där med färsk och riktig mjölk, det smakar “rätt”. Kanske de börjar med försäljning :). Jag önskar så att efterfrågan ska ökas :). I Orsa har en av Krav-bönderna också börjar erbjuda riktig mjölk 🙂

 2. Vad härligt att handla mjölk på flaska, så skönt att fler går tillbaka till lite dåtid, det är underbart 🙂
  Hoppas ni får ha bra väder så tipspromenaden blir lyckad, hoppas du vinner 🙂
  Själv ska jag bara vara i solen idag, igår hade jag värsta ovädret, det va inte kul alls och skyfall på det, hua, men naturen blev nog glad 🙂
  Lillemor recently posted..Äta för mycket ägg ????

  1. Ja det är verkligen det :). Håller verkligen med dig, det är något fint bakom saken. Jag hoppas så att det en dag ska bli mer regel än undantag och att vi börjar ta klimathotet på allvar :).
   Åh tusen tack <3. Så fint att du fått befinna dig i solen :D. Det förtjänar man 😀

 3. Wow, vad härligt med både mjölken, glasflaskor och taklagsfest. Hoppas att ni fick en fin tipspromenad 🙂

  Jag har sprungit, badat och jobbat en del idag (blogg, och Facebook-live bland annat)

 4. Nä fy rattfylla är bland det värsta.. Ska man köra så ska man låta bli alkoholen. Jag har en bekant som dog i trafikolycka förra veckan. Inte pga rattfylla men ändå. Hemskt.

  1. Åh fy :(. Sånt gör ont, min pappa dog i en bilolycka med.
   Men det där med att sätta sig vid ratten påverkad, säger bara USCH. Man utsätter så många för att skadas, eller till och med dö. Beklagar verkligen din bekanta <3

 5. Åhh så gott med mjölken! Påminner om i 5an då vi hade gammeldags skoldag så skulle man klä sig som förr hade en korg med mjölk i flaska och en smörgås och äpple till läraren.
  Tycker de är fint att du stödjer dom!
  Lät trevligt med takläggarfesten!
  Hoppas du får en fin kväll! Kram

  1. Ja helt ljuvligt :). Det smakar så himla mycket godare :). Hade också sånt som liten, så fint att få prova sånt :).
   Verkligen, behövs så mycket mer av den varan att stödja vår landsbygd 🙂

 6. Här blir det en lugn söndag, inskolning på fs för båda mina bebisar imorgon ?
  Tycker det borde vara alkolås i alla bilar som standard, löser inte allt, men ett steg i rätt riktning iaf.

  1. Låter skönt :D. Man behöver såna söndagar.

   Ja eller hur! Det borde verkligen vara det! Helt galet att det inte är det idag. Åtminstone borde man kunde ha det i nya bilar från start.

 7. Åh, det låter verkligen helt underbart att köpa mjölk på det viset! Det måste jag prova om jag hittar någonstans där det finns. Jag kör inte bil än, så det är inte helt enkelt att få tag på.
  Anna recently posted..Veckan som gått

 8. Vilken fin bild! Jag är inte så förtjust i den gräddigare mjölken men hade gärna köpt på flaska då det ser så mycket trevligare ut 🙂 Hoppas din söndag fick en bra avslutning!

  1. Åh tusen tack :D. Nej det där är nog en smaksak :). Denna är gräddig eftersom den kommer direkt från bonden, den är pastöriserad så klart men grädden är kvar. Därmed måste man skaka mjölken, gav min mormor av den i februari och hon sa “det smakar som det gjorde förr”. Det smakar mjölk och inte som den från Arla tex :).

   Jag tänker att de borde kunna fixa all mjölk på flaska. Tänk vilket slag för miljön :D.

  1. Ja det är verkligen det :). Ja verkligen, sen är så så mycket godare med :D. Gillar smaken det blir liksom väldigt gott :D. Eller hur, så himla dåligt att köra onykter 🙁

 9. Vad fiffigt att fylla på en glasflaska. Skulle finnas på fler ställen. Sån mjölk är så god!!

  Nä köra rattfull finns ingen ursäkt för.

 10. Åskan mullrade rejält och jag fick så småning om ta fram tröjan. Kändes ovant tycker jag. Men vi får vara glada över att det går att ta tag i projekt på ett annat sätt nu när värmen lagt sig. Själv hjälpte jag dottern att hämta hö i Falun. Vi han precis mellan regn skvättarna. Ett rejält träningspass eftersom det var 3 ton som skulle flyttas.
  Men nu måsta jag ta mig till Skäve och testa mjölken, har tänkt på den sedan du skrev om den sist. Dags nu.

  1. Ja vi har behövt lite regn också :). Men idag fick vi sol igen, antar att det är lika hos er? Skönt att ni får tag på hö också, är ju en del brist vet jag :). Ja du får verkligen göra det, så gott 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: