Jag hade en dag igår som började bra men olika saker i det där som kallas ett liv skedde så jag bloggade knappt igår. Därmed blev det ganska tyst här, ska blogga senare idag istället om vad vi gjort.

I söndags hämtade jag ut förra veckans vinst från tipspromenaden i Kniva. Den hade legat där en hel veckan men nu är den alltså hämtad. En bok skriven av två personer som flyttade från Stockholm för att bosätta sig i lilla Kniva och skapa sin egen trädgårdshandel. Väldigt fin bok, men härlig text och inspirerande bilder.

Idag ska jag med Björn, William och några till ut på sjön. Det blir nämligen en liten båttur idag.

Vad ska du göra?

55 kommentarer

 1. Mysigt med båt tur. Idag blir det nog lekplats med rastlös tvååring. Har inte riktigt bestämt mig, dagen ligger öppen vilket också kan vara härligt / Jenny

 2. Åå låter helt underbart att åka ut på sjön! Det brukar jag också göra och mår så bra det.
  Idag ska jag träna lite, läsa en stund i solen och fixa inför min resa på söndag . Kram!

 3. Vilken superbra vinst. Jag älskar sådana böcker och har en slösa grej på att köpa på mig för många fina faktaböcker om trädgård och kokböcker.

 4. Vad roligt med vinst! 😀 Odlar du själv så du kan använda dig av något från boken? 🙂

  Ha det så fint på sjön! Vet inte vad jag ska göra idag. Blir väl den dagliga promenaden men annars är det tomt på planer vilket känns skönt.

  1. Ja jättekul :D. Är så himla nöjd :). Inte i dagsläget, har en liten balkong men ska försöka med något till nästa år tänkte jag. Odlat tomater och chili i år och det har gått bra så tänkte lite annat tills nästa 😀

 5. Vilken fin vinst! Det låter som en väldigt mysig bok. Idag får jag besök av en vän och hennes dotter och ikväll blir det fotboll 🙂

 6. Jag ska inte göra något speciellt alls idag. Kanske packa lite då jag ska fara hem från semestern på torsdag. Annars vet jag inte 🙂

 7. Livet är en bra ursäkt att inte blogga 🙂
  utan liv blir det ju inte mycket att blogga om så jag tycker Du ska njuta av livet som pågår här och nu <3

  Boken verkar ju intressant, en bra vinst, grattis.

 8. Hoppas ni hade det jätte bra på eran båtur! Själv har jag varit ute på en liten fisketur idag! Dock hade vi det väldigt blåsigt och kallt.

 9. Men så kul att du vinner vinster 😀 Åhh så skönt att bara åka ut på havet, saknar det. Var alltid själv ute på havet innan <3

  1. Åh ja jättekul :D. Ibland har man tur :D. Ja vi åker på sjön dock, finns inget hav här i Dalarna :D. Men förstår att det är kul för er att vara ute på havet 🙂

 10. Idag så har vi vart nere istan & gjort lite ärende annars vart ute & haft vattenkrig. Den boken måste jag beställa tack för tipset

 11. Ska ni fiska eller åker ni bara båt och njuter ? 🙂 Själv har jag plockat bär och precis kommit hem efter en middag på Pinchos med sambon 🙂

 12. Ska ni fiska eller åker ni bara båt och njuter ? 🙂 Själv har jag plockat bär och precis kommit hem efter en middag på Pinchos med sambon 🙂 Passar på med lite egentid innan han flyttar 🙂

 13. Roligt att få en bok med en story som så, det ger ju inspiration om att sväva ut lite själv hihi.
  Låter ju underbart med en båttur, jag ska försöka få till en tur till i sommar 🙂 har ju ingen egen men får väl haka på någonstans.
  Jag har tränat, plockat och fixat hemma, fotat lite pärltavlor som jag ska sälja iväg samt bakat en dubbel sats kanelbullar, nu njuter jag av ett gammalt avsnitt av Sommaren med Ernst 🙂

  1. Ja verkligen :). Det är kul att få läsa igenom den :).
   Så härligt när man får åka ut, är första gången på några år då den varit trasig :). Hoppas verkligen du snart får komma ut igen :D.
   Åh så trevligt det låter, just det där med pärlplattor har jag funderat på att börja med själv 🙂

 14. Åh, vilken fin bok! Låter som en story en blir inspirerad av. Odlar du mycket själv? Jag kör enklast möjliga, men älskar när ruccola, spenat, rädisor och i år till och med tomaterna växer. Och jag kan ÄTA det jag har odlat 🙂

  1. Visst är den :D. Så fint att få följa när man har en anknytning till byn :). Nej tyvärr inte bor i lägenhet med jätteliten balkong :(. Hade gärna gjort det mera dock för det är verkligen något jag skulle vilja 🙂

 15. Idag har vi ätit lunch med min bror, veckohandlat, hämtat paket från samarbetspartner, powerwalkat och blogworkat 🙂 Vad härligt med en dag på sjön 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa