Sådant här kan vara svårt tycker jag, att berätta för sig själv och andra vad man är bra på. Men något jag är väldigt bra på är att lyssna och ta in det människor gör och säger. Jag tolkar och lägger en stor tid i att lyssna och lära mig saker om människors historia.

Eftersom jag är högkänslig, så tar jag in saker hela tiden. Jag hör det där lilla ljudet som många andra missar. Jag ser kroppsspråk och hör tonfallen. Jag glömmer aldrig vad en människa sagt utan memorerar det, detta medför att jag alltid vet vad människor berättar om. Vet exakt om det pratats om tio gånger tidigare för jag minns. Det är något jag är väldigt bra på.

Jag är även bra på att städa och organisera. Mitt hem är väl planerat utifrån ett perspektiv där jag inte vill ha det rörigt. Den saken kan jag säga att där är jag väldigt bra.

64 kommentarer

 1. Vad fint och starkt att öva på att prata om detta högt. Att skriva ner. Du har förmodligen många många fler styrkor och saker du är bra på, bara du ser dig själv i ett utanför perspektiv – vilket kan vare rejält utmanande som HSP. :)❤️ Ha dig en jätte jätte fin dag!
  Marie recently posted..Ett år utan Ångest.

 2. Det är en riktigt bra egenskap, att minnas vad folk berättar. Jag är också högkänslig men har tyvärr inte denna egenskap. Däremot lägger jag märke till saker andra inte tänker på, min pojkvän frågar ofta mig vart saker ligger eftersom jag ser dom och minns dom utan att ens försöka memorera dom.
  Anneli recently posted..Grymt nöjd med kursen!

  1. Tack :). Visst är det så, jättefint verkligen. Nej det är lite olika hur man är som högkänslig. Det är ju ett stort spektrum :). Fint att du delar med dig av hur du är 🙂

 3. Jag är också hög känslig, tar in folks kroppsspråk hur lätt som helst och ser allt som ingen annan ser vid möte av människor och kommer i håg allt! när man är hög känslig är det viktigt att även kunna tänka mer på sig själv har jag upptäckt. Jag tänker mer på andra eftersom jag reagerar på allt, hoppas du också har tid med att se dig själv lite mer än andra människor!?

  1. Det är så intressant att läsa om flera, känner så väg igen mig ser precis allt hela tiden. Det är svårt det där att se sig själv dock, försöker och kämpar med det.

 4. Tycker de är svårt jag har svårt med allt & speciellt tilliten. Men förstår dina poäng & viktigt att man tar upp detta ämnet.

 5. Jag är också duktig på att läsa in människors känslor och jag gillar när folk kommer till mig och vill bolla tankar. Jag är nog inte lika högkänslig som dig men tillräckligt för att snappa upp både det ena och det andra. ?

 6. Ja sån är jag med, lyssnar gärna och sätter in mig så väl i andra. 🙂 En väldigt fin egenskap, som ibland också kan vara tuff när man känner jäääättemycket för någon så det övertar mycket tankeverksamhet. 🙂

 7. Visst är det svårt ibland att identifiera sina bra sidor! Tycker du verkar vara en väldigt bra person på många sätt. Kul att följa dig och läsa om dina tankar om olika saker. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: