Inlägget är i samarbete med oscar & clothilde.

För dig som följt mig ett tag bör det inte vara en hemlighet att jag fullkomligt älskar porslin. Är det något jag lägger ner det lilla extra på är det just porslin. Jag samlar på diverse olika serviser och anser att du aldrig kan få för mycket fint i dina skåp. Därmed föll jag handlöst för denna fina kopp med guldkanter som heter Midgård med tillhörande fat.

Jag upplever att en kopp kaffe smakar godare i en fin kopp, precis som en kopp med rykande te blir mer hälsobringande och ger mysfaktor i en vacker tekopp. Dessutom är det lite som att färdas tillbaka till en tid när tebjudning och kafferep var vardag. Tänk om man fått uppleva tiden med kafferep och tebjudningar, en tid när man satt tillsammans med sina väninnor och skvallrade som tanterna i Pippi Långstrump.

Det finns en hel del med tantvarning på mig, fast samtidigt ser jag det som något fint med den tiden när folk var tant på riktigt. Nu för tiden går man på Waynes och dricker ur en mugg med deras logga på. Förr drack man kaffe i vackert porslin och hade fin inredning. Det var helt klart mer lyxigt på den tiden än idag.

Hur som helst på Oscar & Clothilde finns en uppsjö av den gamla tidens inredning, porslin och filtar. Jag tittade runt på webbshoppen och kände hur gärna jag skulle vilja köpa det mesta därifrån, att få handla på mig saker till mitt hem och få det lite i stil med gamla tidens kafferepstid, för nog hade det varit mysigt att få ha det så? Man kan drömma, jag gillar verkligen drömmar.

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: