Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

En NTA-utbildningsdag i Norberg.

Idag var det kurs för mig i jämföra och mäta som är en NTA-kurs. Denna hölls i Norberg och det var riktigt trevligt. Fick verkligen med mig många redskap inför höstens NO-lektioner med eleverna. Det här kommer garanterat att bli jättebra för dem alla.

Jag gick introduktionskurs i NTA för flera år sedan, tanken var väl att jag skulle gått några kurser sedan dessa men så blev inte fallet. Men nu är det alltså äntligen genomfört. Vi var i en skola och hade utbildningen, och personerna som var där var riktigt trevliga allihopa.

Dagen började med att vi fick smörgås och kaffe, tror aldrig jag druckit så mycket kaffe någonsin som idag, men det var ett bra sätt att hålla sig vaken. Vi blev bjudna på en jättegod lunch på Värdshuset som var otroligt fint, och när kursen var slut gick jag och en kollega som höll i kursen och fikade på Elsa Anderssons cafe som var precis lika fint som ni tipsade om. Jag avslutade dagen i Norberg med att kika in på deras loppis, men det var inget som följde med mig hem därifrån.

Norberg består av gamla byggnader och jag älskar sådant, pratade med Björn när jag var hemma och sa att vi får nästan ta och åka till Norberg tillsammans med William och kika runt där. Då kan jag passa på att ta med mig systemkameran också. Jag gillar gamla hus och trivs väldigt bra bland fina miljöer.

Så en plats rikare i livet blev jag idag, och även massor med kunskap rikare. Nu hoppas jag även att tempot med massor av planer ska dras ner lite. Jag har ett behov av att få lite lugn ett tag nu, min kropp och själ behöver dra ner lite på allt som varit på sista tiden.

38 Comments

 1. Vilken bra och givande fortbildningsdag. Så borde det alltid vara för visst känns det angeläget att lära sig mer om något som är matnyttigt i undervisningen.

 2. Spännande med kurs ?håller med om att man dricker sjukt mycket kaffe när man är på kurser/utbildningar eller föreläsningar ? jag gör precis likadant.
  Mysiga bilder ❤️

 3. Norberg verkar som ett fint ställe, har hört andra som vart där… blir så sugen på att åka runt Dalarna med omnejd, mycket mer gammal å bevarat på ett annat vis däromkring än här… tror jag 😉
  Nästa sommar kanske… till dess nöjer jag mig med Dina bilder <3 jag verkligen älskar att Du fotar så mycket.

 4. Vilka otroligt vackra byggnader. Jag älskar allt det gamla..riktigt njuter av gamla filmer mm.
  Skönt att det var en givande föreläsning ?

 5. Vilken dag du haft! kul att kursen kändes bra med trevlig personal och att du lärde dig något, vilken fin plats, kan tänka mig att fota där skulle bli hur fint som helst? När saker känns stressigt måste du försöka bromsa saker och ting!?

 6. Jag är inte alls insatt och undrar vad NTA står för?Vad skönt att höra att du äntligen fick vara med på denna kursen till slut.Du är långt i från ensam om att älska ganmla små hus

  1. NTA är utbildning inom NO & teknik för barn från förskolan upp till högstadiet. Tanken med NTA är att peppa barn och ungdomar till att välja tekniska utbildningar på gymnasiet och högskolan. Detta sker i tidig ålder där de får upptäcka naturvetenskap 🙂

 7. Det ser ju jättemysigt ut! Älskar också mindre städer med den där äldre känslan kvar – små trähus och kullerstenar. Så härligt att gå omkring i. Kul att det blev en så bra dag!

  Ja, hoppas du kan få det där lugnet nu så du slipper stressa. <3

 8. Oh vad roligt att ni besökte båda ställena och great att bli bjuden på lunchen där. Samt kul att se bilder då man känner igen sig överallt. bra att kursen kändes bra och givande =D

 9. Det verkar ha varit en bra dag på ett mysigt ställe! Roliga ämnen du läser, spännande! Jag älskar loppisar. Som tur är har jag inte tid att gå på många ?? Annars hade min ekonomi fått lida ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: