När håret får en ny färg.

Fick ett infall på morgonen och beslutade mig för att det är dags för att färga håret. Sagt som gjort, begav mig ut för att köpa färg. Jag färgade håret och behöll topparna ljusa, men resten mörkare och jag känner mig nöjd. Håret blev som jag tänkte mig att resultatet skulle bli. Jag har länge varit trött på det ljusa, tanken när jag la till det ljusa sommaren 2016 var aldrig att bli blond. Jag gillar inte det inte på mig själv, men varit orolig för att resultatet skulle bli fel. Men nu så, det blev bra jag är nöjd.

Jag vet att det är ett stort NEJ att färga håret själv för många. Men jag ogillar skarpt att gå till frisören, jag finner det inte avkopplade och har gått därifrån som tonåring och gråtit, det medförde en stor ångest för mig att gå till frisören till sist så jag slutade gå dit.

Under några år gick jag till gymnasiefrisörer och det funkade bra, tills jag började jobba. De har sällan tid för mig då, så istället började jag återigen fixa håret själv. Det funkar bra, jag toppar håret och färgar det när det passar mig. Är absolut inget proffs, men får då och då reaktioner kring att det inte syns att jag klipper och färgar håret själv. Frisörer med sin profession ser det garanterat, men jag umgås inte med frisörer utan andra yrkeskategorier så då känns det okej för egen del.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “När håret får en ny färg.

 • 21 september, 2018 at 12:08
  Permalink

  Åh, det är så härligt att förändra sig lite med hårfärg ibland. Det blev snyggt med det mörka och de lite ljusare topparna 🙂
  Nilla recently posted..Fredag igen…

  Reply
 • 21 september, 2018 at 12:37
  Permalink

  Så kul att förnya lite ibland 🙂 Brukar färga håret ganska regelbundet men nu vet jag inte vad jag vill ha för färg riktigt faktiskt. Känner mig så trött på mitt hår…

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:11
   Permalink

   Åh ja det är det verkligen :). Hoppas du kommer på en färg du vill ha 😀

   Reply
 • 21 september, 2018 at 13:08
  Permalink

  Äsch blir det så fint som ditt resultat kan man väl göra det själv? Jag är ju en sån där blond-slingare och det hade jag inte vågat göra själv.
  KRAM

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:15
   Permalink

   Absolut där har du en poäng :D. Förstår det, man måste ju själv bestämma :D. Kram 😀

   Reply
 • 21 september, 2018 at 13:24
  Permalink

  Kan verkligen vara så kul med en förändring ibland, och så fint det är! 😀

  Reply
 • 21 september, 2018 at 14:41
  Permalink

  Tycker det blev skit snyggt, man ska inte tvivla på sin egna förmåga ? Men tråkigt med frisörbesöken när man går därifrån besviken, har också varit med om det ?

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:12
   Permalink

   Tack, nej eller hur :D. Tror man får gå lite på sin egen känsla. Ja verkligen, sånt kan göra att man aldrig går dit igen.

   Reply
 • 21 september, 2018 at 16:24
  Permalink

  Du är duktig, det ser riktigt fint ut.

  Jag leker med tanken att klippa av mig håret,
  sist jag klippte mig var då Elin var omkring 3 år så det är rätt så länge sedan.

  Färga håret gör jag oxå hemma, men J brukar få hjälpa mig 🙂

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:16
   Permalink

   Tack :D. Men du så spännande :D. Hur har du tänkt då? Kort? 😀

   Reply
 • 21 september, 2018 at 17:06
  Permalink

  Det blev så snyggt ..passar dig väldigt bra.
  Jag gör som du..trixar mycket själv med håret. Funderar på att gå till frisörskolan som ligger i Lund men är svårt att få till det med deras tider ?/Jenny

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:17
   Permalink

   Tack :D. Så roligt att du också trixar hemma själv :D. Det är verkligen värt besök på frisörskola kan rekommenderas 🙂

   Reply
 • 21 september, 2018 at 19:37
  Permalink

  Snyggt! Det där med att färga håret hemma eller inte är verkligen tudelat. Jag gör också det ibland då det blir billigare och ser inga problem med det. Jag skulle kanske inte bleka det hemma däremot för att inte skada håret för mycket eller om det blir helt fel.

  Reply
  • 22 september, 2018 at 12:10
   Permalink

   Nej det kan bli lite diskussioner om inte annat i ämnet :). Jag blekte det som yngre hemma, men mitt hår när det var ljust var endast färgat, har inte blekt det på många år 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: