Vill du få din blogg att växa? Mitt bästa tips.

Under julimånad så började jag fundera på ett bra sätt att få bloggen att växa. Jag hade då sett flera trådar i diverse grupper där man skulle länka sin blogg, och sedan kommentera hos varandra. Hade varit med men fick sällan någon respons tillbaka trots att jag själv skrivit till samtliga. Så jag började klura på en egen idé, en grupp där du för att vara medlem hade strikta och hårda regler. Så jag startade Bloggsupporten – Vi som aktivt kommenterar hos andra.

Varje dag startas en ny dagtråd. Det betyder att du inte själv kan dela din blogg rakt i gruppen utan inlägget läggs i en tråd. Om du väljer att delta i dagtråden åtar du dig att kommentera hos alla som lämnar sin blogg där oavsett tidpunkt på dagen. Om du lagt dig för natten kan du kommentera morgonen efter, men annars ser du till att kommentera hos alla. Själv har jag en tid mellan 19:00-20:00 som jag avvarar för detta.

Visst tar det tid, men samtidigt har jag fått så många nya bloggfavoriter, bloggar jag aldrig skulle upptäckt utan den sidan. Min statistik har gått uppåt och jag får så himla fina kommentarer varje dag. Sedan som gruppstartare har jag äran att läsa medlemmarnas glädje i att vara med vilket är ett otroligt fint betyg.

Då sitter du nu där och tänker, fast folk kommer ändå inte kommentera. Där kommer nu den strikta och hårda regeln, i Bloggsupporten har du tre chanser. Om du inte kommenterat hos alla i dagtråden får du en varning. Lika så om din kommentar varit oengagerad, i Bloggsupporten krävs det engagerade och genuina kommentarer. Efter tre varningar åker man ut ur gruppen. Du blir innan taggad vid varje varning. Vid sista varningen åker du ut ur gruppen och det är ett litet gäng som fått lämna gruppen.

Rätt och rättvist för alla, är du intresserad av att bli medlem, jobba hårt men träffa fina människor? Då rekommenderar jag dig att gå med i Bloggsupporten redan idag. Vid ansökan kom-ihåg att läsa igenom reglerna, samt svara på tre korta frågor.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

58 thoughts on “Vill du få din blogg att växa? Mitt bästa tips.

 • 23 september, 2018 at 08:36
  Permalink

  Åh jag älskar verkligen denna grupp ! Så fina bloggar ! Och framför allt fina människor ♡♡♡

  Reply
 • 23 september, 2018 at 08:38
  Permalink

  Det är verkligen en toppen grupp min statistik har gått upp så mycket sen jag gick med i denna gruppen och har även hittat många fina bloggar att läsa! 🙂

  Reply
 • 23 september, 2018 at 08:47
  Permalink

  Jätte bra initiativ!
  Jag tycker att det är bra att man kan hitta ett forum som är seriöst och bygger upp varandra än att rasera och dömas.
  Linda recently posted..!

  Reply
  • 23 september, 2018 at 10:05
   Permalink

   Ja det är så himla roligt :D, blir så fint när medlemmar är nöjda 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 09:01
  Permalink

  Så himla fin och bra grupp! Jag är ny medlem i supportgruppen men efter bara nån vecka måste jag säga att den är en favorit! Keep up the good work!??

  Reply
  • 23 september, 2018 at 10:03
   Permalink

   Åh blir så glad av att höra detta :D. Verkligen så fin respons när man hör er nöjda 🙂

   Reply
 • 23 september, 2018 at 09:15
  Permalink

  Du har verkligen startat den bästa gruppen på Facebook. Jag har också hitta nya bra bloggar som jag inte hade hittat annars. Jag är så glad och nöjd över att få vara med i din grupp 🙂 ?
  Jennysvardag recently posted..Mer fokus på mig och Loui

  Reply
  • 23 september, 2018 at 10:00
   Permalink

   Åh tack blir verkligen hur glad som helst av att läsa detta :D.

   Reply
 • 23 september, 2018 at 10:27
  Permalink

  då skall jag kika på det 🙂

  Reply
 • 23 september, 2018 at 10:56
  Permalink

  Det finns ju så otroligt många bloggar men det är också en djungel och svårt att hitta. Samtidigt så får man fundera på vad syftet med ens skrivande är…
  Znogge recently posted..Men alltså…

  Reply
  • 23 september, 2018 at 21:57
   Permalink

   Ja verkligen :). Jag gillar denna grupp för man hittar verkligen så många roliga bloggare :D. Blir så mycket mer personligt 🙂

   Reply
 • 23 september, 2018 at 12:31
  Permalink

  Bara så jag fattar rätt… det är bara OM man länkar sin egen blogg man behöver gå in och kommentera hos alla. Det finns ju dagar när man inte hinner tänker jag…
  trollet recently posted..Bästa

  Reply
 • 23 september, 2018 at 12:45
  Permalink

  Har tyvärr icke Facebook, ja vanligtvis tycker jag inte det finns nån anledning…
  det är bara då det är sånna här grejjer jag skulle velat kunna hänga på.
  Men jag har gjort valet att icke ansluta mig till Facebook,
  så många tidigare bloggvänner försvann då de upptäckte fb och insta.

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:07
   Permalink

   Åh jag förstår det, är nog lätt att det blir så då :/. Jag tycker Facebook är ett bra sätt att vara social på ett annat sätt än i bloggen. Man kan vara lite mer privat där 🙂

   Reply
 • 23 september, 2018 at 13:19
  Permalink

  Är också relativt ny medlem, tycker det är skön stämning och det är förvånande lätt att kommentera andras inlägg trotts det kanske inte är något man skulle gjort i vanliga fall ☺

  Reply
  • 23 september, 2018 at 21:58
   Permalink

   Den är ju nyskapad hela gruppen så de flesta är ju nya där :D. Jag skapade den i slutet av juli så har hänt massor sedan dess :D. Jättekul att du tycker det går så bra 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 13:27
  Permalink

  Bästa! Tyvärr kan jag inte vara med alltid i trådarna, har begränsat internet.. 🙁 Men håller med, bloggen växer ju och jag har hittat flera nya favoriter tack vare gruppen 😀
  Frugan E recently posted..Till magiska Takrouna

  Reply
  • 23 september, 2018 at 21:57
   Permalink

   Åh <3 :D. Blir så himla glad över att så många är nöjda :D. Förstår det, blir ju inte så enkelt med nätet alla gånger :D. Så himla kul det var liksom syftet 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 16:11
  Permalink

  Det är en otroligt bra grupp!! Älskar den och älskar alla fina människor som finns i gruppen. 😀
  Faanniiis recently posted..Lista av Vecka 38

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:07
   Permalink

   Så himla kul :D. Jag blir så glad över att ni medlemmar känner så :D. Älskar också gruppen och alla fina där 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 16:36
  Permalink

  Jag tycker att det är så roligt när alla läser och kommenterar hos varandra – och dessutom engagerade kommentarer? Min blogg är startad för bara ett par månader sen, och känns trots det levande pga alla som tittar in och skriver hos mig varje dag. Jag uppskattar gruppens strikta och hårda regler, för det ska vara rättvist och reglerna får inte förslappas. Visst, det försvinner några på vägen, men de som känner ett engagemang och berikar gruppen genom sin delaktighet blir kvar. Nu följer jag med intresse ett gäng bloggare/bloggar som jag inte skulle ha upptäckt annars?

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:05
   Permalink

   Så himla fin kommentar detta :D, visst är det så. Några försvinner men det är även sådana som inte gett gruppen det engagemang de förtjänst :D. Är så glad över att ni medlemmar är nöjda 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 16:44
  Permalink

  Så glad jag blev över att hitta det här inlägget! 😀 Jag har varit med i liknande grupper innan och jag håller med dig – det är jättekul att hitta nya bloggar! Däremot så är det så otroligt frustrerande när man sitter och kommenterar 20-30 bloggar och får två kommentarer tillbaks.. Känns så respektlöst mot tiden och energin jag själv lagt ner…
  Therese recently posted..Har jag en nisch och måste jag verkligen ha det?

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:04
   Permalink

   Åh så roligt att du blev glad :D. Det är ju så, men i andra grupper tycker jag inte det funkat. Mest tror jag för att inget illa menat men admins inte varit tillräckligt engagerade själva. Jag är stenhård och de som jag tagit in som admins efteråt är lika. Vi är stenhårda vilket också gör att gruppen fungerar på ett helt annat sätt än andra :D. Folk får liksom inte chansen att strunta i reglerna 🙂

   Reply
 • 23 september, 2018 at 17:16
  Permalink

  Tycker att gruppen är super bra. Har fått fler läsare till bloggen. Plus att jag ser större glädje i att få blogga, då jag vet att någon kommer att läsa det jag skrivit.

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:06
   Permalink

   Så roligt att du tycker det :D. Blir så himla kul verkligen, är samma för mig 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 17:58
  Permalink

  Sådana dagstrådar gillar jag för kommenterar jag och har skrivit det så kommer ni skriva tillbaka ?

  Reply
 • 23 september, 2018 at 18:04
  Permalink

  Älskar gruppen! Du har gjort ett superbra jobb för att få till en grupp där alla faktiskt håller reglerna 🙂

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:02
   Permalink

   Men så roligt tusen tack :D. Tusen tack blir verkligen jätteglad av detta :D.

   Reply
 • 23 september, 2018 at 18:07
  Permalink

  Tack vare denna grupp har min blogg stigit till att vara 21 största bloggen på bloggportalen under kategorin föräldraskap och barn samt att jag i skrivande stund är 4 största bloggen i svenskfinland (enligt alla som är registrerade då vill säga 😉 )

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:02
   Permalink

   Men du så roligt :D. Det får jag säga grattis till! Det var absolut mitt syfte när jag startade gruppen, att även vi små skulle kunna växa 😀

   Reply
 • 23 september, 2018 at 19:50
  Permalink

  Det är en bra grupp. Samtidigt känns det dock lite trist att det mestadels är samma människor varje gång, då kunde man lika gärna välja att följa alla i stället. ? Samtidigt så är det skönt att det inte är FÖR många för det hade varit väldigt jobbigt att tvunget kommentera hundratals människor. ?

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:01
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja det är väl så att den är rätt ny också så det är ju inte så många nya medlemmar :). Men är ändå ganska bra med rotation tycker jag, är alltid någon ny i trådarna eftersom man själv väljer när man vill skriva :).

   Reply
 • 23 september, 2018 at 20:55
  Permalink

  Måste få säga att jag verkligen gillar din idé. Bra intiativ!

  Reply
  • 23 september, 2018 at 21:55
   Permalink

   Så roligt att höra att du tycker det :D. Är jätteglad över att det är så, blir så himla mycket mer gediget och ärligt 🙂

   Reply
 • 23 september, 2018 at 21:57
  Permalink

  Fantastiskt härlig grupp!! Så mycket kärlek och så många bra bloggar jag får äran att läsa! Din till exempel ❤️❤️

  Reply
  • 23 september, 2018 at 22:09
   Permalink

   Så underbart att du tycker det :D. Åh detsamma <3, tycker jättemycket om din med :D. Känner igen mig så mycket, ibland känns det som jag läser om mig själv när jag går in på din :-p.

   Reply
 • 23 september, 2018 at 22:39
  Permalink

  Jag personligen är så glad och nöjd över att få vara med i din grupp. Jag har ingen möjlighet till att länka min blogg varje dag men vilket härligt gäng det är i gruppen.Detta är absolut en av dom bästa grupperna på hela Facebook ?

  Reply
 • 24 september, 2018 at 17:55
  Permalink

  Mega bra grupp och jag är delaktig de flesta dagar 😀

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: