Att resa för mig betyder…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Att resa för mig betyder att jag kommer behöva diskutera med människor varför jag inte vill flyga. Jag är sådan som mår allra bäst av att semestra i Sverige. Som får ta disken till servishuset och diska den förhand och som får hänga badkläderna i förtältet. Som sitter tillsammans i förtältet och äter grillat, skrattar och spelar kort.

För mig är att resa att få må bra tillsammans med min familj, att resa runt och uppleva Sverige.

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Elavie
Lchftrollet
BP-computerart
Caroline
Corky Style
A room of my own

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “Att resa för mig betyder…

 • 27 mars, 2019 at 00:29
  Permalink

  tom me gå till diskrummet kan man sakna . 🙂 o ni som har sommar bil gud så mysigt har sån sommarlängtan nu även i fall de inte blir husvagn något i år
  hoppas du piggat på dej kram
  Ullie recently posted..Hur galet är inte det?!

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 07:05
  Permalink

  Konstigt att man behöver försvara sina val, alla vill inte flyga och vissa tycker de är bättre hemma! Jag tycker de är super mysigt att resa runt i Sverige, ska dock inte sticka under stolen med att jag älskar att åka utomlands med.

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 09:47
  Permalink

  Vårat land har dessutom så otroligt mycket att erbjuda. Jag skulle gärna uppleva andra kulturer, och få se arkitekturen i andra länder, samtidigt känner jag att jag inte skulle vilja flyga idag ur ren miljöaspekt (ja jag är en sån). Här i landet dras jag åt att få se ruiner, museum, slott och kyrkor, eller helt enkelt vara i naturen på olika platser. Förra sommaren åkte vi till Röros, där jag tycker det är helt magiskt att vandra omkring. Eh, ja det var ju inte Sverige förvisso, men nära nog ;p.
  Trollkatt recently posted..Skapande & bra musik

  Reply
 • Pingback:Att resa för mig betyder… | Debutsky's Blog – Inne i huvudet på en författare

 • 27 mars, 2019 at 11:33
  Permalink

  Nog för att jag gillar att resa även utanför Sveriges gränser men att TÄLTA det är ju såå härligt!!
  Vi har ett stort tält och hänger på campingplatser, är lite för bekväma för det riktiga friluftslivet men som du säger detta att gå och diska i servicehuset…nåt visst med det 😉 Love it!!!
  Åh jag hoppas jag inte blir för stor och tung för det i sommar, längtar!!!!
  sara recently posted..Inskrivning v11 (10+4)

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 11:50
  Permalink

  Husvagn semestrar är jag uppvuxen med så förtältshäng har även jag upplevt. För mig handlar resa om att känna frihet och att upptäcka nytt vare sig det är i Sverige eller runt om i världe.
  Kamilla recently posted..Himmel och Helvete.

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 11:54
  Permalink

  Du ska göra det som känns bäst för dig. Att semestra i Sverige tillsammans med de man tycker om är hur underbart som helst ♥

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 12:29
  Permalink

  Jag gillar inte heller att resa med flygplan som att jag är höjdrädd och flygrädd. Blir alltid nervös när någon som jag känner ska flyga. Att få ha semester i en husvagn är så härligt
  Jennysvardag recently posted..Vab & trött mamma

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 13:31
  Permalink

  Vad kul att få följa eran bloggutmaning under den här månaden.
  Håller med dig om att det är underbart att resa i vårat avlånga land.
  Härligt inlägg som vanligt

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 14:35
  Permalink

  ÅÅÅH Svensk sommar när den är som bäst! Är som dig som älskar att semestra med husvagnen, grilla och äta middag i förtältet. Stå vid nån camping vid ett hav eller en sjö hela sommaren. SÅ UNDERBART!!! Men vill även ut och resa och se nya ställen och länder, en annan kultur och prova nya maträtter osv. Nästa sommar vill jag ha en husvagnssemester <3 Kram
  Johanna recently posted..10 saker jag älskar med våren

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 17:24
  Permalink

  Jag förstår inte varför människor måste ifrågasätta andra människors val. Själv tycker jag om att resa men det tog många många år för mig att komma över flygskräcken. Jag njuter inte nu men det går.

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 19:45
  Permalink

  Det finns ju mycket att semestra till i Sverige med 🙂 Tälta är så mysigt 🙂

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 22:12
  Permalink

  Tycker egentligen inte att du ska behöva förklara dig, Sveriges somrar är ju fina dom med tycker din beskrivning av att resa låter supermysigt 🙂 Sverige har många fina platser 🙂
  Amanda recently posted..Grymt god mat

  Reply
 • 27 mars, 2019 at 23:03
  Permalink

  Alla är vi olika, och du ska inte behöva förklara för folk varför du inte vill flyga. Det finns ju hur mycket som helst på hemmaplan att njuta av. Man behöver absolut inte resa till olika världsdelar om man inte vill. Den enda nackdelen med att semestra i Sverige är ju egentligen bara vädret. Jag menar vem vill fira midsommar med regn och tio grader till exempel.
  Camping och tält har däremot aldrig varit min grej. Är alldeles för bekväm och “bortskämd” för det. Men lägenhets- eller hotellcamping går bra;-)
  BP recently posted..Mars 31 dagar: ”Att resa för mig betyder…”

  Reply
 • 28 mars, 2019 at 05:30
  Permalink

  Resa inom vårt egna älskade avlånga land är underskattad tyvärr!!! Missar verkligen hur mycket man kan uppskatta den<33 Näää jag är glad att jag är en av få (känns det som iaf S) som har varit i alla Landskap och fått se väldigt mye av landet =)… sen ligger skogarna närmast förstås! Så länge Naturen är i fokus så mår min själ som bäst<33 Ha en fin dag.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: