Myggbett är för mig…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Något jag är allergisk mot och som gör att jag får stora utslag och sår som blöder, varar och kliar mig fördärvad. Jag missbrukar kortisonsalva sommartid och tar två allergitabletter som även ska hjälpa mot pollenallergi. Men myggen alltså, jag avskyr dessa förbaskade mygg. Utöver att jag får dessa utslag och var och skit så kliar det i ögonen, svullen blir jag också. Nej fy mygg är fågelmat och jag önskar fler fåglar kunde äta upp dem.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

56 thoughts on “Myggbett är för mig…

 • 3 juni, 2019 at 00:08
  Permalink

  Jag är inte allergisk mot mygg men jag tycker de är så irriterande som alltid ska flyga runt om en. Måste vara ännu jobbigare för dig som inte tål de utan att få utslag. 🙂

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 06:35
  Permalink

  Fy för myggbett. Kan inte komma ihåg att jag som barn blev väldigt besvärad av myggbett men nu. Fy sjutton, inte som du dock men visst får jag stora utslag. Nu som lite äldre har jag mer allergi och reagerar mer på saker som jag tidigare inte reagerat emot.
  Hannas krypin recently posted..Lista från veckan

  Reply
  • 3 juni, 2019 at 21:36
   Permalink

   Fy så hemskt att du är besvärad nu i vuxen ålder, känns som man är mer tolerant som barn.

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 07:33
  Permalink

  Kan inget annat än att hålla med dig ! Mygg är verkligen de jobbigaste och mest irriterande som finns ! ? och man kliar alltid sönder dessa myggbett ! Varje år ? minns en gång när jag var hos morfar , jag och min moster skulle sova ivhusvagnen , och då hade de kommit in massa mygg så när jag vaknade så hade jag 21 myggbett i bara ansiktet ?????

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 07:46
  Permalink

  Vad jobbigt att du får stora bölder av myggbett. Att få myggbett är ju bara så jobbigt. Jag hoppas också det det blir fler fåglar som kan äta upp myggen

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 07:50
  Permalink

  Usch ja… myggor är inte roliga. Du verkar dock ha ännu mer besvär än mig, jag slipper medicin mot dom.
  Ha en fin dag

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 07:50
  Permalink

  Jag har det lika jävligt med myggbett. Upptäckte ett jag fått på foten igår tack vare att det svullnade upp, vätskade sig och började göra otroligt ont. Och vi är bara i början på sommaren. Vill klä in hela mig själv i ett myggnät (du får nog också plats under) och gå runt så non stop från och med nu tills snön kommer.

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 08:07
  Permalink

  I det här fallet är vi olika Du å jag… jag får ytterst sällan myggbett, visst jag irriterar mig på dessa kryp när de är alltför intensiva och närgångna… men det är ju mest bara för att de är i ansiktet eller runt huvudet.

  Reply
  • 4 juni, 2019 at 08:20
   Permalink

   Spännande, det verkar onekligen vara som att myggen väljer vissa och inte andra 🙂

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 09:54
  Permalink

  Ja fy för dessa hemska kryp! Jag r inte allergisk så men hatar dom verkligen! Det enda dåliga med sommaren?

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 09:55
  Permalink

  Mygg är det värsta som finns på sommaren dom. Bara surar och bitts så jobbigt med dess myggor

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 11:03
  Permalink

  Mygg är jag inte så irriterad över däremot alla äckliga flugor som surrar över mat osv. Myror är jag mer känslig för särskilt pissmyror
  Kamilla recently posted..Hej då till Vecka 22.

  Reply
  • 3 juni, 2019 at 21:33
   Permalink

   Ja flugor kan man ju störa sig på men de är jag inte allergisk emot 🙂

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 11:47
  Permalink

  Ouch, det låter inte roligt alls när kroppen reagerar så. Dessa små plågoandar är ju så jobbiga! Å andra sidan så insåg jag just att de kanske inte har så mycket annat val 😀

  När jag var liten så fångade jag grodyngel och hade i en burk i mitt rum.
  Utan att berätta för mamma och pappa.. Efter ett tag så växte dom små söta ynglen och utvecklades. Du har nog redan insett det.. det var inga grodyngel jag hade fångat.. Det var myggyngel.. mååånga myggyngel!

  Reply
  • 3 juni, 2019 at 21:33
   Permalink

   Nej kul är det ju inte men man får bara gilla läget :D. Oj haha så snopet!

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 11:49
  Permalink

  Muggbet är ju faktiskt sommar, det är sol, vatten vind, stuga kor haha ja du vet, det är sommar trots att det är vidrigt med myggbett

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 12:34
  Permalink

  Men så jobbigt de måste vara för dig att få sådana problem för ett myggbett. Jag svullna bara upp men att varar o så här jag aldrig hört. Finns där inget som kan skrivas ut till dig förutom den salvan?

  Jag vet när jag red så flockades myggen vid en i skogen men vi hade myggspray till häst som vi oxå sprayade ner oss i och fick inga myggbett alls så ja ske något du ska pröva
  Mrs.Kjellström recently posted..Pappersbröllop

  Reply
  • 3 juni, 2019 at 21:30
   Permalink

   Ja det är ju inte kul i alla fall :-o. Det är så för vissa av oss. Nej inget, man får bara ta det säger läkarna 🙁

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 12:37
  Permalink

  Usch, har haft en vän som reagerade så också. Ibland såg hon nästan misshandlad ut.

  Vi får hoppas att myggen blir få i år.
  Miss Philipsen recently posted..3. Är du social?

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 13:45
  Permalink

  Men fy så jobbigt! Jag menar.. Myggbett är jobbiga som de är men att dessutom vara allergisk måste vara ett helvete :/

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 13:52
  Permalink

  Usch!! Får också hemska reaktioner, brukar klia sönder hela kroppen och inte vara människa på flera veckor ibland 🙁

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 15:18
  Permalink

  Mygg är inge vidare, dom är så himla jobbiga med sitt surrande och bett som kliar som attan.

  Reply
 • 3 juni, 2019 at 15:45
  Permalink

  Myggbett är fruktansvärt för mig kan jag säga då jag får stora bett som kliar massor 🙂

  Jag är gärna med i denna utmaning även i juni <3

  Reply
  • 4 juni, 2019 at 08:20
   Permalink

   Det låter som vi har samma problem :). Åh så roligt att du deltar igen 😀

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 21:34
  Permalink

  Nej usch! Stackarn! Hatar också mygg liksom getingar faktiskt. Konstigt nog låter myggen mig för det mesta vara i fred. Däremot älskar dom min man. Så för det mesta försöker vi att inte uppehålla oss nära vattensamlingar i skogen, där de trivs som bäst, åtminstone häromkring.
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
  • 3 juni, 2019 at 21:39
   Permalink

   Spännande det där tycker jag hur olika de är med om de vill ha ens blod eller ej. Läste någonstans att de föredrar 0+ blod, vet inte om det är sant men var något med att det är sötare?

   Reply
 • 3 juni, 2019 at 23:28
  Permalink

  Så himla jobbigt att vara allergisk mot myggbett :/ Det går ju typ inte att hålla sig undan från myggen heller 🙁
  Sarah recently posted..SÅ VAD VÄNTAR DU PÅ

  Reply
 • 4 juni, 2019 at 02:34
  Permalink

  håller med dig mygg är bara jobbiga djur , kliar på mig och blir svulen av beten med så jobbigt XD

  Reply
 • 4 juni, 2019 at 10:33
  Permalink

  Inget kul med myggbett men det är inte ofta jag får så det är inget direkt jag stör på mig – den meningen rimmade till o med ??
  Michelle recently posted..Måndag och ny vecka

  Reply
 • 4 juni, 2019 at 12:30
  Permalink

  Ja fy för mygg, jag ogillar att döda djur, men mygg kvittar mig, hemska varelser som vill åt mitt blod.

  Reply
 • 4 juni, 2019 at 19:51
  Permalink

  ursh vad jobbigt, själv blir jag inte utsatt av dom alls mer än att de låter illa när man ska sova
  Pauline recently posted..En ljuslykta

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.