Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Fiskelycka det har jag…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Fiskelycka det är väl något som man har eller inte har? Jag fiskar sällan, grejen är att jag tror att senaste gången jag fiskade var i båthamnen i Orsa och då var jag 11 eller 12 år gammal. Dock vill jag minnas att det är rätt så rogivande att fiska, och då främst meta. Jag vet dock att de flesta håller på med kastspön men sådant har jag aldrig lärt mig, och tror inte heller att jag provat.

Men fiskelyckan hade jag som barn, brukade ofta fiska med mormor och morfar i Uggelbo eller ja främst mormor och jag stod och fiskade tillsammans. Jag älskade den tiden med mormor där i Uggelbo tillsammans, och jag fick fisk efter fisk och såg trollsländorna som flög över vattnet. Där stod vi och lyssnade på naturen tillsammans jag och min älskade mormor. Som jag saknar henne, tiden går men saknaden den består. Jag älskade henne så högt, älskade mormor.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet

12 Comments

 1. Har fiskat otroligt lite i mitt liv.
  Men sena kvällar, brasa i bakgrunden och meta är ändå en lugn upplevelse som jag har.
  Ha nu en riktigt fin onsdag!

 2. Kul att läsa om dina fiskeminnen! Förstår dock att saknaden är stor efter din mormor! Jag minns att jag var med pappa en gång och fiskade. Minns dock inte exakt hur gammal jag var.

 3. Fiskelycka har jag tyvärr aldrig haft. Jag fiskade en del med min pappa när jag var liten men det nappade inte. Fast på ett sätt hade jag ändå fiskelycka för det var så mysiga stunder att stå där tillsammans!
  Förstår att du saknar din mormor <3

 4. Jag fiskade också med min bror som liten. Jag minns precis som du att det var rofyllt och trollsländor som flög över sjön. Vi fiskade strömming så det blev napp hela tiden. Saknaden gör mig galen och vill bara ha min mormor tillbaka ❤️❤️❤️

 5. Åh, låter ju super mysigt. Förstår att det är fina minnen! Jag fiskar inte heller mycket, eller snarare inte alls just nu. Men vi gjorde som liten, gick väl sådär.

 6. Jag har faktiskt riktig fiskelycka, och är stolt över det! Fångade mest småfisk som barn från vår brygga i Vaxholm och nu för tiden utklassar jag min svärfar när vi både fiskar, pimplar och amplar. My var ute förra året tillsammans med sin farfar och jag är så glad över att kunna dela med mig lite av det häftiga.

 7. Jag är inte så förtjust i att fiska men kan tycka det är rogivande att sitta på en brygga och meta på sommar kvällarna

 8. Jag har egentligen aldrig fiskat så mkt men lite grann på somrarna vid ena bryggan på Öland då jag tillbringade min tid mestadels. Jag har inte sådan tur att få fisk eller vinna men syster fick såklart napp på napp.

 9. Du har åtminstone någon erfarenhet och minnen av fiske, vilket jag inte har alls faktiskt. Bara att ta i en fisk som sprattlar bär mig emot om man säger så. Å att rensa fisk har jag visserligen sett andra göra, men jag skulle aldrig klara av det själv om man säger så. Men du – annars är jag inte finkänslig alls;-)

  PS. Vilka fantastiskt fina bilder du tog av barnen. Du är en otroligt duktig fotograf!!! DS.

 10. Fiskelycka, det har då inte jag, men det ser så rogivande ut, jag har inget tålamod, men jag ser gärna foto i allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: