Första semesterdagen.

Så var det då den första semesterdagen. Här sitter jag iklädd en svart klänning med vita prickar från förra årets vårkollektion hos Me&i. Jag skulle fixat fransarna nu på morgonen men som vanligt så blev hon som gör dem sjuk… Normalt är jag en förstående person blir man sjuk så blir man, men när detta är sjunde gången sedan i december lackar jag ur. Jag gick hos en tjej som flyttade till Stockholm först, hon tipsade om sin kollega som är den tjej som gör fransarna på mig nu. Men den här tjejen har sedan december sjukanmält sig eller behövt ställa in i sista minuten vid sju tillfällen sedan december.

Detta resulterar i att jag varje månad får byta tid. Jag ställde liksom klockan i morse för att gå upp så jag skulle hinna i tid till Borlänge dit denna tjej bytt och tänkte redan igår, jag lovar att hon blev sjuk nu lagom till midsommar. Visst var det så, strax efter sex i morse får jag ett meddelande… Så nu blir det inga nya fransar innan midsommar och ena ögat har liksom tappar massor. Kul när man vill vara fin, fått rädda allt med eyeliner. Finns inga tider hos någon annan här i stan heller så klart, förrän i juli. Så får väl gå till denna tjej när nu hon kan, så byter jag till nästa påfyllning. Inget muntert inlägg denna gång, men kommer flera under dagen.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

52 thoughts on “Första semesterdagen.

 • 19 juni, 2019 at 11:54
  Permalink

  Så tråkigt!! Jag förstår ifall du blir irriterad, det hade jag också blivit. Finns det ingen annan du kan gå till?
  Jag har länge funderat på att förlänga mina fransar men det har inte blivit av.
  Junitjej recently posted..Semester och träning

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 12:00
  Permalink

  Nä så trist, sånt som är så viktigt ?
  Jag har köpt löst och sätter på självt, funkar superbra ?
  Kanske vore något för dig över midsommar?!

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 12:01
  Permalink

  Jag hade gett upp att gå hos henne redan efter tredje gången hon ställer in i sista stund. Jag hade lackat ur! Det är inget bra beteende när man vill behålla sina kunder. Som du säger, allt kan hända och sjuk kan man bli men sju gånger för EN kund sedan December är för mycket. Hoppas du löser det innan midsommar.

  Reply
  • 19 juni, 2019 at 12:39
   Permalink

   Nej precis, jag har gett henne flera chansen men nu är sista gången känner jag, löser sig inte för finns inga tider 🙁

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 12:13
  Permalink

  Så himla tråkigt när det är så! Finns där ingen annan du kan gå till istället?

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 12:58
  Permalink

  Jag hade blivit skogstokig på sånt beteende så jag hade försökt att hitta någon annan som kan göra fransar då hon helt enkelt inte vill eller orka göra sitt jobb.

  Jag har oxå velat ha fransar men alla säger att har man känsliga ögon så kommer de inte att gå med fransar
  Mrs.Kjellström recently posted..Att Vara En Kvinna, Här!

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 14:36
  Permalink

  Herregud, jag hade blivit fly förbannad, så jag förstår att du också tröttnar. Att man inte värnar om sina kunder mer än så. Tycker du gör helt rätt i att byta till nästa vända. Så ledsamt att hon pajar hela ditt midsommarfix dessutom, man vill ju vara lite extra fin inför högtiderna.

  Reply
  • 19 juni, 2019 at 15:05
   Permalink

   Ja blir verkligen så irriterad ?. Skulle gått på känslan jag hade förra månaden med att inte boka ny tid ?

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 14:56
  Permalink

  Vad härligt med semester! Hoppas det blir varmt och ingey skitväder. Härligt med den klänningen!
  Passade dig det lilla man såg.
  Älskar när man gjort fransar bara gå upp på morgonen och ändå se snygg ut <3

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 15:19
  Permalink

  Det är ju så tråkigt när man börjar se mönster när folk alltid är sjuka. Jag hoppas att du kan hitta någon annan som kan göra din är fransar som inte blir sjuk varje gång. Skönt att du har semester nu 🙂

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 15:47
  Permalink

  Härligt med Sommarlov 🙂 Har Du ledig fram till mitten av augusti?

  Så jäkla o-kul med inställt så ofta, att “göra fransar” är ju ett service jobb och dålig service lär ju resultera i missnöjda kunder.

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 23:18
   Permalink

   Ja förbannat trist, ska byta efter måndag när hon ska få fylla på.

   Ja tills den 12/8 🙂

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 17:25
  Permalink

  Men gud va tråkigt att hon är så.
  Undrar varför, hon förlorar ju inkomst + kunder så som hon beter sig.

  Jag gjorde ju oxå fransar ett tag, skulle boka en tid för att fixa dem och då var det massor med röda dagar (Ramadan) så jag tappade typ de sista den veckan jag hade tänkt fylla på.
  Nu har jag inte några fransar kvar och tycker att mina egna har blivit glesare/kortare.
  Så jag ska nog avvakta ett tag och se om de “skärper till sig” och sen se om jag hittar någon som gör singelfransar, jag tror att volym blir för tungt för mina egna fransar.

  Kram kram
  Jenny recently posted..Tandläkarbesöket och Bidrag

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 14:44
   Permalink

   Ja kännas liksom så förbannat trist för en själv med :/. Nu när mina fallit av kändes det nästan som jag har fler än innan ?. Däremot är de kortare, fast tror liksom det beror på att man är van att ha de längre ?

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 17:35
  Permalink

  Så härligt att din semester äntligen är här! Däremot väldigt irriterande att det blev avbokning igen. Sju gånger på ganska så kort tid signalerar att något inte är helt rätt. Hoppas att du kan hitta någon annan och mer pålitlig person.
  Znogge recently posted..När man hälsar på…

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 14:45
   Permalink

   Åh ja så härligt :). Ja det är jättesurt ?. Har tid på måndag jag hoppas innerligt att den tiden blir av.

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 18:15
  Permalink

  Så tråkigt ..
  Men åhh så skönt med semster! njuut av det 🙂

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 23:17
   Permalink

   Ja och inte direkt kul heller :(. Men semester känns bra 🙂

   Reply
 • 19 juni, 2019 at 18:47
  Permalink

  Åh härligt med semester, grattis! 😀 Men gud så surt det där med fransarna 🙁
  Ha en fin kväll, kramis! <3

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 20:33
  Permalink

  Härligt med semester!! Men irriterande att hon är sjuk igen. En eller två gånger på kort tid har man ju överseende med men sen går det ju inte mer!!
  Linnea recently posted..Kalas, Dop, Bröllop

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 20:54
  Permalink

  Men så underbart med semeste. Jag har tre veckor kvar. Så dåligt att hon avbokat igen. Känns inte som en seriös tjej. Visst att saker kan hända men sju gånger på ett halvår. Det känns inte trovärdigt.
  Hannas krypin recently posted..Det var inte värt det!

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 21:33
  Permalink

  Riktigt tråkigt och oproffsigt av din franstjej! Du borde kolla upp om det finns någon annan du kan gå till som inte avbokar i sista minuten sådär ofta 🙁

  Reply
 • 19 juni, 2019 at 21:55
  Permalink

  Förstår att du bli besviken! Dåligt med så många gånger på kort tid & man vill ju självklart vara fin på midsommar!

  Reply
 • 20 juni, 2019 at 00:37
  Permalink

  Så tråkigt att du inte fick gå och fixa fransarna, undrar varför hon hela tiden ställer in? Det är ju inte så bra om hon nu inte vill tappa kunder. Btw Såg klart det senaste avsnittet av The handmadis tale igår, längtar till imorgon 😀

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 19:57
   Permalink

   Ja det tror jag nog, känns inte helt som det där är alldeles rimligt sjuk :/

   Reply
 • 20 juni, 2019 at 06:28
  Permalink

  Vad gör man med fransar? Klistrar konstgjorda ovanpå ens egna?
  Jag är så rädd om mina ögon, att jag aldrig skulle våga ha nånting sånt gjort.
  Använder inte mascara, för jag kan inte se utan glasögon, och med glasögon
  kan jag inte smeta på mascara, så det får bli au naturel. 🙂
  .-Du säjer att du ska till Borlänge – Min hemstad är Ludvika, inte långt därifrån.

  Reply
  • 22 juni, 2019 at 19:59
   Permalink

   Det är konstgjorda som läggs på sina vanliga med ett speciellt lim. Det är inte farligt för ögonen det limmet som de använder. För mig har detta blivit en räddning eftersom jag är linsbärare och kunde därmed inte använda maskaran som jag ville utan att ha konstant rinniga ögon det är löst nu :). Åh så kul, jag bor i Falun 😀 . Kul där att du är från Ludvika, det är fint där 🙂

   Reply
 • 20 juni, 2019 at 07:22
  Permalink

  Visst kan man bli sjuk men kanske precis som du säger 7ggr på rad. Jag hade försökt att hitta någon annan som kunde göra dem för hon verkar för strulig för mig
  Kamilla recently posted..Operation storstäda trampolinen.

  Reply
 • 20 juni, 2019 at 08:22
  Permalink

  Men oj, förstår att du kommer byta, så ofta kan man ju inte vara sjuk och ställa in ! :O

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: