Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag har inga problem med att gå till tandläkaren, som barn tyckte jag det rent av luktade gott där. Sterilt och rent, men som vuxen oroar jag mig. Det är nog för att jag hittills i livet klarat mig utan hål eller lagningar och dylikt och därmed fått en skrämmande känsla av saken. Sedan tycker jag det är galet att det kostar så mycket som det gör. Tänderna hör till kroppen och skulle kosta som ett läkarbesök, lika så optikern.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet
FruElversson

35 kommentarer

 1. Jag tänker som du gör med tandläkaren. Jag har inte haft hål eller behövt laga. Däremot så har jag ofta tandsten. De gör ibland ont och ta bort. Men annars så känner jag mig inte rädd

 2. Har alltid vart rädd för tandläkaren, vilket jag inte förstår varför ..
  känns bara så sjukt obehagligt tycker jag <3
  Hoppas på en fin dag

 3. Jag har aldrig gillat att gå till tandläkaren ! Inte för att jag har tandläkarskräck , utan att våra tandläkare vi har är så sjukt otrevliga !

 4. Skönt ändå, jag har verkligen fobi för tandläkare och när jag var till en förra året så var det första gången sen jag blivit över 18 år. Jag önskar att jag kunde bli av med den där obehagskänslan men tyvärr så har det inte gått hittills :/

 5. Kan erkänna att jag fortfarande i vuxen ålder tycker att det är riktigt obehagligt att gå till tandläkaren haha

  1. Här kan man bara det om man går till folkis (förutom det som försäkringskassan ger alla) jag går hos privat för det är typ omöjligt att gå till folkis här :/

 6. Håller med dig om att tandläkarna borde vara inbakat i resten av Sveriges vårdsystem. Så sjukt att det inte är så! Är ju dock fortfarande så pass ung att jag går under fri tandvård här i Västerås så det är skönt.

 7. Håller med dig om priserna, borde vara samma som vanlig läkarvård 🙂 Jag tror fler hade fått till tandläkaren då, jag vet att jag hade fått oftare iaf..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: