Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Vänta in och kolla in läget, jag är trevlig med reserverad. Det tar ett tag för mig att känna in situationen, jag behöver känna in just dig vem är du och hur förväntas jag vara runt dig. Jag tycker inte illa om dig på något vis men jag håller mig reserverad för att känna och förstå dig som person. Det här är min högkänslighet som behöver stillsam ro att få in dig i mitt liv.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet
FruElversson

16 kommentarer

 1. Jag är likadan när vi träffas i höst kommer jag nog vara tyst,blyg och försöka känna in dig och vem du är, men ge det lite tid så brukar jag bli mer avslappnad 🙂

 2. Jag är tvärtom när jag möter nya personer. Eller det beror på vad jag får för vibbar. Om personen är reserverad i sitt sätt att vara så kan jag bli nervös och tänka att ”nu gillar den här personen inte mig och tycker si och så”. Så det är ju bra att du skriver hur du är och varför. Då får man en annan förståelse och hjärnspökena hoppar inte igång hos mig. 😀

 3. Det du beskriver känner jag är ett bra sätt ändå att vara mot nya personer som man möter – jag känner att man behöver inte öppna upp sig o välkomna in utan att första känt in, lärt känna lite…. vill jag ha den här personen nära eller….
  Jag personligen litar mer på personer som är som du, som är lite försiktiga än dom som är öppna direkt, på det privata planet. Yrkesmässigt är det en helt annan sak beroende på vilket jobb man har, om man har med människor att göra eller inte.

  Ha en fin dag

  1. Nej visst är det så :D. Ja visst är det så yrkesmässigt och privat är man olika. Jag tror också det är bra att kunna känna in så man verkligen vet och hittar sin trygga punkt 🙂

 4. Skulle vi träffas i verkligheten skulle jag nog ”känna in” Dig först… som Du skriver så är jag trevlig och så 😉 men om vi inte ”klickar” blir det inte mer.

 5. Är lite som du här. Är i och för sig en spontan person som kan ”bryta is” fort. Dessutom tycker jag att jag är en god människokännare, så första intrycket avgör och är ofta rätt (enligt mig alltså;-)). Antingen klickar det eller så gör det inte det. Det är nog kanske därför jag ytterst sällan vill träffa bloggare irl. Vill liksom inte riskera förstöra intrycket jag fått via bloggen för att bli besviken på personen irl.

  1. Förstår precis hur du tänker där, har också tänkt så att man nog kan riskera att bli besviken. Lite som när man läser en bok, man skulle inte vilja träffa karaktärerna där heller 😀

 6. Det är intressant att läsa hur du fungerar! Jag går mer in med hull och hår! Sen blir jag dock väldigt trött efteråt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa