Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Alla borde besöka…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Här borde man skriva en vacker plats, ett ställe som lockar och som verkligen inbjuder trygghet och harmoni. Istället så väljer jag att skriva att alla borde besöka en barnmorska eller gynekolog när kallelsen om cellprov kommer. Nu blir det ju alla som i alla snippbärare, men jag känner att detta är så viktigt. Jag har otrolig skräck för detta med cellprovet och oroar mig alltid över att gå dit, jag får till och med mitt prov på prio eftersom jag mår så dåligt. Ändå rekommenderar jag dig som är i ålder för cellprov att gå dit, ta och testa dig. Jag vet så många som gått länge med cellförändringar och det är INGET man vill göra. Så alla snippbärare och ni som bär snopp som har en snippbärare i era liv peppa att gå till gyn.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet
FruElversson

68 Comments

 1. Det är ju självklart att man tar både cellprover, mammografi och prostatatest. Alla är kostnadsfria i vårt land, vilket är fantastiskt!

 2. Åh jag oroar mig också så mycket över sådant, har inte blivit kallad än men lär väll bli snart då jag blir 23 om 2 månader. Men trots min rädsla är det ju precis som du säger så viktigt att gå dit.

 3. Tyvärr tillhör jag en av de många som uteblir… rädslan och obehaget vinner över förnuftet.
  Att dessutom bo på liten ort där barnmorskan är en av Elins klasskompisars morsa gör ju inte det lättare.

 4. Jag gick på min första cellprovtagning förra året (när jag var 24), som tur var hade jag inga cellförändringar då i alla fall 🙂

 5. Det är så otroligt viktigt att göra både cellprovet och mammografi även om de inte är alls trevliga att göra. Vet faktiskt inte vilket som är hemskast av dem men jag gör dem och tänker på något bättre under tiden

 6. Klokt råd!

  Jag är lite mindre klok och tycker att alla borde besöka Costa Blanca. Och just nu känns det som om alla gör det också – turistinvasionen har börjat… 🙂

 7. Det är verkligen inte roligt att ta cellprov men som du skriver så är det så viktigt. Skönt att du ändå får svar snabbt när du tar. Man oroar sig hur mycket som helst när provet är taget

 8. Bra tips! Och att inte vara rädd för att gå till en gynläkare och ställa frågor om underlivet, speciellt efter man fått barn ?

 9. gud vilken kreaktiv bloggutmaning , måste verkligen hänga med på någon av dina bloggutmaning någon månad tror jag, dock känns det lite för sent kanske och hacka på i juni nu, inte så många kvar hoppas du gör fler så man kan hack på någon annan månad, du är ju så duktig på att komma på bra teman att skirva om <3

  1. Åh tack :D. Jag har verkligen lagt ner en del tid på det och kul är det att många hoppar på :D. Jag tänkte göra i juli så du får gärna vara med då 🙂

 10. Vad bra skrivet! Det är jätte viktigt att gå och undersöka sig. Jag kommer gå in i den åldern nu och hoppas jag snart får min kallelse, alltid skönt att veta och slippa oroa sig som man lätt gör 🙁 🙂

 11. Alltså så gulligt ord, snippbärare 😀

  Ja jag håller med dig om allt, att ta cellprov är så otroligt viktigt
  Men sist jag gjorde de så blev de in till akuten timmarna mot natten, tyvärr
  så lär vara livrädd nästa gång jag ska ta de

  1. Ja jag gillar det ordet, alla känner inte att de har den könstillhörigheten de bär så då är det lättare med snopp och snippbärare så länge :d.
   Visst är det så <3

 12. Gud hatar också cellprov.. vilket är super jobbigt men också något bra.. aldrig tagit det innan först jag väntade mitt andra barn. Asso för några månader sen..
  väntade spänt men allt såg bra ut ❤️

 13. Så himla bra att du skriver om detta! Jag själv hade cellförändringar efter förlossningen men tack och lov så var det bra när jag fick komma tillbaka på återkontroll! Tänk så många som kunnat få hjälp om dom inte struntat i att gå dit!

 14. Så viktigt verkligen! Kommer ihåg hur nervös jag var första gången och att jag verkligen inte ville men hade världens underbaraste och kände mig 10 gånger större efteråt 🙂

 15. Solklart!
  Håller helt med dig. Visst är det jobbigt att gå på det där cellprovet men vilken lättnad det är när svaret kommer och det är utan anmärkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: