Något jag önskade mig som barn och fick…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag hittade ingen bild, men det får bli en text om saken istället. Det första jag önskade mig som barn var ett dockskåp, och det fick jag. Kanske var jag inte lika lite som på bilden när jag fick det där dockskåpet men nog var jag himlans glad över det ändå. Ett eget dockskåp, det var stort. Några år senare fick jag My little pony slottet, Paradisgården och Nursery vilket också var något jag önskat mig. Jag fick även Barbiehuset tillsammans med min syster, och en hästtransport till Barbie.

Sen den största saken var självklart min hund Sassa. När pappa dog så önskade jag mig en hund något enormt, jag tjatade på mamma och till sist så sa hon “sparar du ihop pengar så köper vi en”. Som jag sparade, varje liten peng sparade jag för att kunna köpa mig en hund. Jag minns än idag när mamma kom in till mig den där morgonen och jag inte ville gå upp ur sängen. Mamma sa då “Vill du veta en hemlighet?” jag sa ja “idag ska vi åka och köpa en hund”. Jag hoppade ur sängen, gick till skolan jag fullkomligt hatade och bara log inombords. Jag gick i trean, avskydde skolan och skulle få en hund. Vi åkte med min morbror till Falun och hämtade henne vid Z-krogen. Jag förälskade mig i den lilla svarta fluffbollen direkt. Sassa min mellanpudel, hon fanns med i mitt liv från den där dagen i april 1994 tills november 2006 när hon fick en hjärnblödning. Jag saknar henne fortfarande, fina Sassa jag tänker att hon nu är tillsammans med mammas hund Jazzi som dog för några år sedan och att de nu har sällskap av min mormor och morfar.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

21 thoughts on “Något jag önskade mig som barn och fick…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.