Något jag önskade mig som barn och fick…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag hittade ingen bild, men det får bli en text om saken istället. Det första jag önskade mig som barn var ett dockskåp, och det fick jag. Kanske var jag inte lika lite som på bilden när jag fick det där dockskåpet men nog var jag himlans glad över det ändå. Ett eget dockskåp, det var stort. Några år senare fick jag My little pony slottet, Paradisgården och Nursery vilket också var något jag önskat mig. Jag fick även Barbiehuset tillsammans med min syster, och en hästtransport till Barbie.

Sen den största saken var självklart min hund Sassa. När pappa dog så önskade jag mig en hund något enormt, jag tjatade på mamma och till sist så sa hon “sparar du ihop pengar så köper vi en”. Som jag sparade, varje liten peng sparade jag för att kunna köpa mig en hund. Jag minns än idag när mamma kom in till mig den där morgonen och jag inte ville gå upp ur sängen. Mamma sa då “Vill du veta en hemlighet?” jag sa ja “idag ska vi åka och köpa en hund”. Jag hoppade ur sängen, gick till skolan jag fullkomligt hatade och bara log inombords. Jag gick i trean, avskydde skolan och skulle få en hund. Vi åkte med min morbror till Falun och hämtade henne vid Z-krogen. Jag förälskade mig i den lilla svarta fluffbollen direkt. Sassa min mellanpudel, hon fanns med i mitt liv från den där dagen i april 1994 tills november 2006 när hon fick en hjärnblödning. Jag saknar henne fortfarande, fina Sassa jag tänker att hon nu är tillsammans med mammas hund Jazzi som dog för några år sedan och att de nu har sällskap av min mormor och morfar.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

21 thoughts on “Något jag önskade mig som barn och fick…

 • 26 juli, 2019 at 01:13
  Permalink

  Vilken himla fin historia om Sassa! Fick mig verkligen att tänka på vår gamla katt Tiger, hade också så länge velat ha men då en katt och Blev överraskad med att vi en dag åkte och kollade på honom. Jag tror ens första djur alltid kommer ha en speciell plats i hjärtat! Kramar

  Reply
 • 26 juli, 2019 at 10:18
  Permalink

  Jag minns att min allra bästa present som barn var de cyklar som jag önskade mig och fick. fina nya slalomskidor slog också hög minns jag. Ha en toppen fredag
  Kamilla recently posted..Årets allra första dopp.

  Reply
 • 26 juli, 2019 at 10:47
  Permalink

  Åh dockskåp var verkligen så kul när man var liten! Jag hade också ett som jag älskade att leka med 🙂 Dock var det ganska litet så fick använda väldigt små dockor i det

  Reply
 • 26 juli, 2019 at 14:03
  Permalink

  Jag tror min största önskan som barn var ett eller flera djur 😉
  Och jo yes jag har haft flera djur under min uppväxt,
  först katt och sedan en killing 🙂 jag fick en killing i födelsedagspresent då jag fyllde 10 av min farmor som hade en väninna som hade en getfarm.
  Jag fick en häst då jag var 12 – jag är uppvuxen på bondgård.

  Reply
 • 26 juli, 2019 at 20:47
  Permalink

  Alltså, jag kan känna kärleken när du skriver om din fyrfota vän. Kan tänka mig att du verkligen behövde just en sådan lojal vän med villkorslös kärlek med tanke på det trauma du upplevt. Tack för att du delade med dig av sen tiden till oss läsare.

  Reply
 • 26 juli, 2019 at 22:37
  Permalink

  Gud så söt du är på bilden:-)
  Inlägget var så otroligt fint. Jag liksom kände din längtan efter en hund när jag läste texten, och jag antar att du totalt struntade i lektionerna denna dag och nästan glömde ditt hat mot skolan.

  PS. Du har fått en ny deltagare till ditt tema. Kolla här:
  https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/07/det-blev-aldrig-nagon-egen-hund.html

  Det roliga, eller komiska är att hon svarade på morgondagens fråga idag, men bidraget handlar också om hundar. Du kommer att gilla det:-)
  BP recently posted..Mecki och Leo

  Reply
  • 27 juli, 2019 at 19:48
   Permalink

   Åh tack :D. Så fint att läsa att det riktigt känns :).
   Jag såg det, ska lägga till henne :D.

   Reply
 • 3 augusti, 2019 at 07:31
  Permalink

  Jag fick också ett dockhus! Av min stenrika farfar. Att jag drog slutsatsen att han var stenrik var för att jag fick sådana saker i födelsedagspresent av farfar som mamma och pappa sa att var för dyrt. Utöver det hade han en skål med enkronor på köksbordet som han använde/vann när han spelade enarmad bandit på Danmarksfärjan! ?
  Anna recently posted..Normal sommar igen

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: