Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Mitt barndomshem kan beskrivas så här…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Mitt första hem minns jag inte. Det var en lägenhet där jag bodde tillsammans med min mamma och pappa när jag var nyfödd. Däremot minns jag lägenheten jag bodde i efter det. Det var på Storgärdet i Orsa och jag minns mitt rum där. Kanske mest utifrån leksakerna, jag minns även att jag hade en del vänner där.

Vi flyttade sedan till Staren i Orsa. Lägenheter och där bodde jag från lekis tills jag slutade 6:an. Det är nog lite den platsen som jag ser som mitt barndomshem för det var därifrån jag har flest minnen. Bilden ovan är därifrån och bebisen är min då nyfödda lillasyster Melissa, jag som nyss kommit hem från klassresan i Idre i sexan och min hund Sassa.

Samtidigt som jag ser Staren som mitt barndomshem, kan jag även tänka på Maggås där min mormor och morfar bodde som ett slags barndomshem med. Vi var där så ofta så att det kändes som hemma. Jag drömmer ofta om att jag är där hos mormor och morfar, sitter i köket eller befinner mig i trappan på väg upp till övervåningen.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

22 Comments

 1. Hemmet är ju den plats Ditt hjärta befinner sig och där själen får ro… så jo jag tror nog Du kan säga att Din mormors hus är Ditt barndomshem.

 2. Du skriver så fint, så vackert. Varenda liten bit av kärlek kommer fram så tydligt och hjärtat bankar lite extra när jag läser om Maggås och din mormor och morfar. Man samlar ju på sig många platser som blir ”hem” under en livstid ?

 3. Vilken härlig bild från din barndom och det är verkligen kul att tänka tillbaka i tiden om hur man då hade det. Din nya header är jättefin! <3 Kramis

 4. Kul och läsa om ditt barndomsliv!
  Minns några av lägenheterna vi bodde men inte alla! Men så mysigt när man minns och man kanske kan få kolla på lgh igen haha!

 5. ja va mysigt o sova där
  ja har typ bott på två ställen å ja va mindre så dem känner ja igen . där ja föddes om man säger bodde ja till ja va 13 så lättare för mej

  ha en fin fredag rara kramar om o ha en fin fredag

 6. Jag kan verkligen känna känslan av lycka när du beskriver. Önskade mig också samma saker men fick nöja mig med my little ponny stallet
  ? Ville verkligen ha slottet men fick inte det. Inte fick jag något barbiehus heller.hade dock sjukt mycket barbiedockor och ponnys. Kul att läsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d